Bartošek (KDU-ČSL): Ukrajina je nám velmi blízko

10.03.2014 9:17

Vždyť její součástí je Podkarpatská Rus, která bývala naší součástí.

Bartošek (KDU-ČSL): Ukrajina je nám velmi blízko
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Drazí spoluobčané,

Ukrajina je nám velmi blízko. Vždyť její součástí je Podkarpatská Rus, která bývala naší součástí. Děkuji všem, kteří podporují zachování míru a diplomatické řešení nepokojů. Jmenovitě Šimonu Hellerovi, mému asistentovi, který mě zastoupil na setkání na Václavském náměstí. Moc děkuji našemu ministrovi zemědělství, že vyvěsil ukrajinskou vlajku před svým ministerstvem. Jsem na cestě za německými politiky a mírové řešení je pro mě klíčové téma, které s nimi budu diskutovat. Budování ruských minových polí na území jiného suverénního státu je špatným řešením a ukazuje na naprosté selhání diplomacie. V diskusi k předchozímu příspěvku padla tato poznámka: „A kdyby tam intervenovali Američani, tak je podle vás jistě vše v pořádku. Tohle vaše strašení Ruskem a 68 rokem je vtipný. Co kdybysme třeba Němcům stále dokola vyčítali 2. světovou??“ Já na to říkám, že jakékoliv použití síly je krajní řešení. Vyčítání zlé, bezcitné, neohleduplné a genocidní politiky je samozřejmé a v tomto duchu jistě vyčítám a budu vyčítat tehdejším německým politikům 2. světovou válku. Také musíme potírat jakékoliv náznaky sympatií ke zvěrstvům, která se v jejím průběhu udála.

Váš

Honza Bartošek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kdu.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.