Bělobrádek (KDU-ČSL): Podpora výzkumu, vývoje a inovací v automobilovém průmyslu patří ke klíčovým

16.07.2016 7:28

Vicepremiér pro vědu, výzkum a inovace Bělobrádek navštívil Karlovarský kraj

Bělobrádek (KDU-ČSL): Podpora výzkumu, vývoje a inovací v automobilovém průmyslu patří ke klíčovým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek ve čtvrtek 14. června zavítal do Karlovarského kraje, kde navštívil nový výrobní závod společnosti Witte v Ostrově, která se specializuje na vnější lakované kliky pro automobilový průmysl.

V rámci pracovních výjezdů do regionů vicepremiér Bělobrádek propaguje cíle a priority státní vědní politiky na roky 2016 – 2020 (Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací). S vedením společnosti Witte diskutoval mimo jiné také o aktuální neuspokojivé situaci v oblasti lidských zdrojů ve vývoji a výzkumu nebo o nutnosti větší spolupráce veřejných výzkumných institucí s firemním sektorem. „Během dnešní návštěvy jsem vedení firmy ubezpečil, že podpora výzkumu, vývoje a inovativního chování firem v automobilovém průmyslu patří mezi klíčové cíle Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací do roku 2020. Pokud sektor automotive dlouhodobě táhne naši ekonomiku, výroba je z těch technologicky nejvyspělejších, do vývoje a inovací investuje velké množství peněz a řadí se mezi největší zaměstnavatele v zemi, tak je logické, že podpora z veřejných zdrojů do této oblasti musí být mezi prioritami každé vlády,“ uvedl k dnešní návštěvě místopředseda vlády Bělobrádek.

V květnu letošního roku společnost Witte otevřela v Ostrově nový integrovaný závod, jehož hlavní komoditou je výroba vnějších lakovaných klik. Závod do budoucna zaměstná přes 500 lidí a je jedním z nejmodernějších závodů tohoto typu na světě. WITTE Automotive je druhým největším zaměstnavatelem v Karlovarském kraji.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…