Bělobrádek (KDU-ČSL): Položím na stůl zprávu jako argument. Své dluhy jsme splatili

20.03.2015 19:01

KDU-ČSL je stranou, která na rozdíl od řady jiných nemá problémy s financováním. V roce 2014 jsme hospodařili se ziskem. Navíc jsme splatili jak úvěr na opravu a rekonstrukci Paláce Charitas, tak úvěr na krajské volby v roce 2012. Uvádí to výroční finanční zpráva KDU-ČSL.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Položím na stůl zprávu jako argument. Své dluhy jsme splatili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Celkové výnosy za rok 2014 činily 89 milionů 366 tisíc Kč (v tom 46 milionů od státu za mandáty a za hlasy v krajských volbách) a náklady 82 milionů 681 tisíc Kč. Kladný hospodářský výsledek KDU-ČSL po zdanění je 6 milionů 685 tisíc Kč.

Ke konci července jsme splatili dlouhodobý hypoteční úvěr na opravu a rekonstrukci Paláce Charitas a ke konci roku deseti milionový úvěr na krajské volby konané v roce 2012.

Součástí finanční zprávy, kterou v úterý schválilo předsednictvo KDU-ČSL, je i transparentní výkaz darů od fyzických a právnických osob.

"KDU-ČSL prosazuje transparentní financování a dobré hospodaření politických stran. Naše finanční zprávy dokazují, že to, co říkáme, to také stoprocentně děláme. Na koaliční radě, která bude ve středu projednávat zákon o financování stran, mohu naši výroční zprávu položit na stůl jako argument, jak se to má dělat. Rádi bychom naše partnery přesvědčili, aby se nebáli změny. V roce 2010, když jsem stranu přebíral, jsme také měli velké dluhy, dnes jsme v zisku," říká předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …