Bělobrádek (KDU-ČSL): Sankce mají především výchovný charakter

02.02.2016 13:01

Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) schválila na svém zasedání 29. ledna 2016 uplatnění záporných bodů při hodnocení výsledků výzkumných organizací. Takzvané sankce se uplatňují v případě, že podle hodnoticích panelů nesplnil výsledek definici vědeckého výstupu a získal 0 bodů.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Sankce mají především výchovný charakter
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Uplatnění záporných bodů se týká celkem 7,5 % všech výsledků, které byly ohodnoceny 0 body. Výše navrhovaných záporných bodů představuje 0,05 % celkové bodové hodnoty rozdělované v Hodnocení 2014.

„Ve vztahu k výdajům státního rozpočtu na výzkum, experimentální vývoj a inovace se nebude v případě uplatnění záporných bodů jednat o vysokou částku, sankce mají především výchovný charakter,“ upozornil místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace a předseda RVVI Pavel Bělobrádek. Dodal také, že Komise pro hodnocení výsledků výzkumných organizací je připravena komunikovat s jednotlivými poskytovateli, do jejichž kompetence spadají dotčené výzkumné organizace, způsob nápravy a vhodná opatření.

Rada také začala projednávat přípravu rozpočtu na vědu pro léta 2017-2019. „O navýšení budeme během února jednat s ministerstvy a výzkumnými institucemi, které rozdělují peníze na vědu. Konečný návrh rozpočtu bude Rada schvalovat v březnu,“ dodal vicepremiér Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.