Blažková (ANO): Občané Semil mají právo na informace o své nemocnici

23.03.2015 18:39

Každý občan našeho města, který sleduje dění v nemocnici, vidí to, že naše stěžejní zdravotnické zařízení má velké problémy.

Blažková (ANO): Občané Semil mají právo na informace o své nemocnici
Foto: archiv starostky
Popisek: starostka Semil Věra Blažková (ANO)

Personální a finanční krize v nemocnici nevznikla  ze dne na den ani z měsíce na měsíc. Jasně se ukazuje, že  nové vedení radnice po říjnových volbách tento stav nemohlo zavinit, protože problémy zde již byly dávno před volbami. Ale patrně se o nich nemohlo otevřeně mluvit. V prvních měsících letošního roku se ale situace stala neudržitelnou a vlastními silami neřešitelnou. Paní ředitelka Kuželová ze dne na den podala výpověď. Současně nás opozice napadla, že tu krizi jsme způsobili my, my jsme "srazili nemocnici na kolena" a podobně. Mohu odpovědně prohlásit, že od října 2014 nikterak nezasahovalo zastupitelstvo do činnosti nemocnice, neodvolávalo ředitelku, nenařizovalo odvody. Spíš naopak, přislíbili jsme úhradu ztrát za rok 2013 ve výši 5,8 mil Kč, odsouhlasili jsme ručení za úvěr pro rekonstrukci operačních sálů. Myslím, že každý občan města se má právo dozvědět, jaký je její skutečný stav a jaká je vize do budoucnosti. Již bývalé vedení radnice uložilo ředitelce vypracovat koncepci nemocnice pro její další rozvoj. Je zcela nepochopitelné, proč mne pan Mgr. Farský, který horoval za otevřenou politiku města, zveřejňování smluv a podobně, dnes oslovuje s žádostí o uzavřené jednání zastupitelstva s vyloučením veřejnosti ! Čeho se bývalé vedení radnice tolik bojí, začíná být také zřejmé. Ukazuje se totiž, že současné problémy jsou způsobeny důsledkem mnohaletého přehlížení skutečných potřeb a neřešení problémů nemocnice. Opozice praktikuje vůči vedení radnice politiku nulové tolerance, patrně praxe z poslanecké sněmovny. Vše, co v souvislosti s nemocnicí  navrhne koalice, je dle opozice špatně. Počínání opozičního komunálního politika Dr. Kratuka, lékaře nemocnice, který formálně stejné usnesení v nemocnici před svými kolegy odsouhlasí, aby na zastupitelstvu hlasoval proti, je lidsky nepochopitelné. Tyto praktiky můžou v konečném důsledku nemocnici uškodit. To poslední, co dnes nemocnice potřebuje, je přešlapování na místě a oddalování jakýchkoliv rozhodnutí. To, že času není nazbyt a že nemocnice potřebuje silného strategického partnera, ostatně ukázal rovněž audit, zpracovaný firmou VGD a.s., který bude jako součást semináře prezentován v kině Jitřenka 19.3.2015 od 17 hodin. Věřím v hojnou účast zastupitelů a také zaměstnanců nemocnice a veřejnosti.

Ing.arch. Věra Blažková
Starostka města Semil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: semily.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…