Černoch (Úsvit): Nechcete odpovídat sněmovně a nechcete se zpovídat občanům

08.03.2016 16:50

Projev na 42. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 3. 2016

Černoch (Úsvit): Nechcete odpovídat sněmovně a nechcete se zpovídat občanům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Černoch v redakci Parlamentních Listů

Pane premiére, já bych velmi rád označil ten potlesk za přiměřený, ale nerozumím kolegům poslancům, za co tleskají. To, že jste vystoupil, bych bral jako vstřícný krok s vysvětlením nějaké informace, ale potom, když se tady hodinu schvaloval program, kdy jsme se tady bavili o tom, aby tato schůze, migrační bod tedy byl zařazen na zítřek, vy to smetete ze stolu a teď vystoupíte s tímto vyjádřením, které mělo slibovat samá pozitiva a sociální jistoty, bohužel to tak není, pane premiére.

Je tady spousta otázek, které by kolegové velmi rádi položili. A myslím si, že jestli je nějaká nová dohoda, tak jak kolegové tady ve Sněmovně, tak hlavně občané by měli vědět nebo mají vědět, jaká smlouva se vyjednala, a k tomu byla právě ta schůze, která byla i časově omezena. To znamená, nebyl by to žádný chaos, který by se roztahoval do hodin. Byla by to časově omezená schůze, kde by byla možnost vaším prostřednictvím odpovědět na dotazy položené například stranou Úsvit. Je tam spousta otázek: Byla zastavena opravdu balkánská trasa? Dáte hlavu na špalek za to, že už žádní imigranti touto cestou nepřijdou? Kolik se pošle Turecku peněz? I za tři miliardy euro je to pro ČR půl miliardy korun. Dovolíte bezvízový styk? Co bude s těmi statisíci imigrantů v Řecku? To jsou všechno otázky, na které jste měli možnost zítra odpovědět, a proto nechápu, opravdu nechápu, že to vládní poslanci neodhlasovali, protože dvaadvacátého má být schůze, sedmnáctého jedete na Evropskou komisi a já to beru tak, že vy nechcete odpovídat Poslanecké sněmovně a nechcete se zpovídat občanům České republiky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…