Černoch (Úsvit): Vláda nadále spoléhá na neexistující evropská řešení

13.04.2016 17:51

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 4. 2016

Černoch (Úsvit): Vláda nadále spoléhá na neexistující evropská řešení
Foto: red
Popisek: Ředitel privátní letecké společnosti a kandidát za Úsvit přímé demokracie Marek Černoch

Dámy a pánové, také vám přeji hezké brzké odpoledne.

Musím zde zopakovat kritiku k vládní politice ochraně hranic. Místo toho, abychom stejně tak jako ostatní státy zabezpečili naše hranice proti nelegální imigraci, česká vláda nadále spoléhá na neexistující evropská řešení. Žádný z těchto kroků proti imigrační krizi, který se opravdu osvědčil, nezavedla Evropská unie. Všechna klíčová opatření podnikly národní státy samy a na vlastní pěst, ať už se jedná o Maďarsko, Dánsko, Slovinsko nebo Rakousko. Všichni pochopili, že se musí starat především samí o sebe a chránit samo své vlastní občany. Správná vláda má hájit zájmy občanů, kteří si ji proto také zvolili, ne někoho cizího. Rakousko v pondělí začalo s přípravou stavby plotu na svých hranicích. Bariéra vznikne v Brennerském průsmyku, který je klíčovým dopravním uzlem na alpských hranicích s Itálií. Jde o ochranu Rakouska a Schengen je v té chvíli vedlejší. Jenom my tady v českém parlamentu o tři dny později projednáváme vládní návrh zákona, který je postaven na tom, že ČR je součástí nefungujícího schengenského prostoru, a předpokládá, že je všechny její hranice mají být dokonale otevřené.

Chtěl bych zde připomenout včerejší průzkum, který říká, že víc než tři čtvrtiny Čechů si přejí přísnější ostrahu státní hranice. Je to logické zejména dnes v době, kdy je potřeba chránit naše hranice. Dveře od bytu si přece také nenecháme otevřené, když se venku potulují zloději. Opakovaně navrhujeme: obnovme pohraniční policii a přijměme tři tisíce nových příslušníků policie, kteří budou mít na starost ochranu státní hranice. Dále je třeba zabezpečit hranice pomocí moderních technologií, jako jsou kamery, drony, radary detekující pohyb, které rozeznají imigranta od houbaře a které provádějí screening hranice na dálku, aniž by se musely stavět pevné betonové ploty. V záloze je ovšem třeba mít také připraveny záložní zátarasy mobilní, které by se v případě potřeby přesunuli na ta nejohroženější místa. Opakuji, musíme se postarat sami o sobe, musíme se starat sami o vlastní občany, o jejich bezpečnost. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.