Chalupa (ANO): Prezident pojmenoval v Evropské radě věci tak, jak jsou

13.10.2017 15:21

asi určitě v rozporu se zahraniční politikou ČR i EU, se zavedeným a bezpochyby velmi silným principem politické "korektnosti" a přirozené, i když z hlediska politické odpovědnosti zcela nepřijatelné obavy VIP o udržení "teplé" sesle

Chalupa (ANO): Prezident pojmenoval v Evropské radě věci tak, jak jsou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Vystoupení prezidenta ČR v ER jsou asi určitě v příkrém rozporu se zahraniční politikou ČR i EU, se zavedeným a bezpochyby velmi silným principem politické "korektnosti" a přirozené i když z hlediska politické odpovědnosti zcela nepřijatelné obavy o udržení "teplé" dobře honorované politické sesle - ale to ještě neznamená, že prezident ČR neměl pravdu a nevidí situaci naštěstí zcela pragmaticky. Jednoznačně odsuzuji anexi Krymu, nezpochybňuji a zcela souhlasím s s tím, že Ruská federace porušila mezinárodní právo, ale to nic nemění na tom, že situace je taková jaká je.

Docela by mne zajímalo, jak "kompetentní" politické reprezentace států EU-včetně těch politiků a politických stran, kteří v ČR zrušili, v obecné euforii, bez jakékoliv odborné kompetence, vojenskou základní službu a v podstatě zlikvidovali kdysi náš celosvětově uznávaný zbrojní průmysl (podívejme se na Polsko a jejich přístup k obraně a bezpečnosti, pokud se tedy nechceme dívat na to, jak to dělají naši Izraelští přátelé), jak Evropské alianční země NATO, kteří v 85% procentech ani nejsou schopni a ochotni plnit své smluvní závazky (USA financuje rozpočet ze 70% a 27 Evropských zemí dává pouhých, směšných 30%), jak země které v roce 1990 zrušili civilní obranu svých, tedy Evropských občanů, země jejichž společná schopnost reagovat na hrozby je "okamžitá" = rozuměj v řádu týdnů, jak tato s prominutím "parta hic" chce DONUTIT Ruskou federaci, schopnou vojensky reagovat v řádu hodin, k tomu, aby vrátila Krym?!?

Omlouvám se, ale takové výkřiky do tmy mohou vyslovit jen ryzí, nefalšování populisté, vlezdoprdelkové nebo bohužel choré mozky - nevím co je horší,protože všichni jmenovaní bez rozdílu brání skutečně pragmatickému přístupu k řešení velmi závažného problému. Sankce?!? Sankce typu plynovodu Nordstream?,nebo např. to, že BMW uvažuje o přenesení části výroby do Ruska?(apod.). Vždyť je nad slunce jasnější, že na to doplácí v podstatě jen malé země jako my, velcí hráči obchodují a investují, jako by se nechumelilo, sem tak se "jako" něco uplatní.... Hrajeme si vzájemně na blbečky?

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Ještě v roce 2013 jsem od politické reprezentace, té takzvaně standardní, slyšel taková moudra, doprovázená ironickým úsměškem, jako že Rusko je obr na hliněných nohou - v roce 2017, a po uplatnění sankcí" je situace hodnocena zcela odlišně - Rusko je kvalifikováno jako největší bezpečnostní hrozba! Jakpak se to stalo, co se změnilo? No změnilo se to, že Ruská federace se logicky mocensky i ekonomicky emancipuje a přesně ten přezíravý postoj, neobjektivní a politicky líbivé podcenění faktů, odborná nekompetence v roce 2013 a letech předchozích vedla k tomu, co má dnes Evropa  "na krku".  Někdo si tu z lidí dělá vysloveně p..,pardon, chtěl jsem říci legraci. Nechci vysloveně ukazovat prstem kdo...

Prezident M. Zeman se na rozdíl od například signatářů Kroměřížské výzvy nebojí říkat věci tak, jak jsou, opačný přístup nijak nepřispěje k uklidnění a zejména vyřešení situace. Tím nemyslím její vyřešení v zájmu pana Porošenka a spřátelených oligarchů či pana Putina a jeho "kruhu"!!!, ale obyčejných chudých Ukrajinských či Ruských lidí, kteří na rozdíl od nezodpovědných politiků žijících v bezpečí svých paláců a pancéřovaných limuzín už chtějí mít konečně klid a mír.

Tito lidé nám nakonec "poděkují" za chaos, k němuž jsme jako Západ opět a zase přispěli, situaci kterou jsme, pro mne zcela nepochopitelně, bez krytých zad, bez odpovídající převahy rozvrtali a teď nikdo z oněch "nadšenců" pořádně neví co s tím - jsou nabízeny jen nic neříkající bezzubé výzvy a prohlášení.....To má být politická a společenská odpovědnost za bezpečnost a prosperitu lidí?!

nespokojený občan, stále ještě poslanec a také číslo 9 na kandidátce ANO v JMK

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…