Čuba (SPO): Dopravní dostupnost regionu je základem jeho ekonomického rozvoje

16.10.2014 21:50

V případě svého zvolení se chci zasadit o zřízení kvalitního vlakového spojení Vizovice - Zlín - Praha - Zlín - Vizovice. V JZD Slušovice jsme provozovali pravidelné letecké linky do Asie a vím, že kvalitní dopravní napojení je základem ekonomického rozvoje.

Čuba (SPO): Dopravní dostupnost regionu je základem jeho ekonomického rozvoje
Foto: Archiv FČ
Popisek: František Čuba

Za tímto účelem jsem se společností Leo Express dohodnut na možnosti, že by jejich moderní vlaky zajížděly na trase z Prahy až do Vizovic, tak jak nyní zajíždějí do Starého Města.

"Dokážu si představit, že bychom na trati ze Zlína jezdili hybridním vlakem. Na dieselový motor do Otrokovic, odsud na elektrickou energii přes Olomouc až do Prahy," říká zakladatel Leo Expressu Leoš Novotný po jednání s Doc. Čubou.

Samozřejmě, že soukromý dopravce nemůže jezdit na trati, kde nevydělá, ale mám připraven systém, do kterého se zapojí firmy z regionu a podnikatelé, kteří do Prahy cestují každý týden a vytvoří tak dostatečně silnou klientelu, pro kterou se vyplatí vlaky vypravovat. Navíc po cestě v komfortním prostředí mohou manažeři vést řadu jednání a neztrácet tak ve vlaku čas.

Vzhledem k tomu, že je dálnice často ucpaná auty, by to byla vhodná alternativa. Cestování bez přestupu by bylo pohodlnější a rychlejší. V horizontu dvou let jsem s vedením společnosti předjednal harmonogram, podle kterého by moderní vlaky zajížděly do našeho regionu denně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

9:15 SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

„Nic dlouhodobého po dnešní vládě nezůstane. Vládne proti všem, tak se dá čekat, že příští kabinet v…