Cvalín (KSČM): Budou američtí vojáci ohrožovat české civilisty, pane Schwarzenbergu?

15.06.2014 8:59

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se před několika dny opakovaně vyjádřil k tomu, aby noha amerického vojáka vkročila na území České republiky co nejdříve, ohledně posílení NATO v Evropě.

Cvalín (KSČM): Budou američtí vojáci ohrožovat české civilisty, pane Schwarzenbergu?
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Opět na tomto případu vidíme, že Karel Schwarzenberg není v žádném případě vlastenec, když si přeje, aby na území suverenního státu pobývala cizí vojska. De facto Karel Schwarzenberg nikdy nebyl mužem, který miloval zemi, ve které my Češi žijeme. Vzpomeňme si například na to, jak se těšil podpory Bernda Posselta, sliboval navrácení majetku sudetským Němcům a československého prezidenta Beneše by soudil za „válečné zločiny“. To je jen málo příkladů z toho, jak Karel Schwarzenberg brojil proti Čechům. A brojí pořád.

Co vlastně Karel Schwarzenberg chce? Proč by měla pobývat americká vojska na území České republiky? Americká vojska, která vraždí či vraždila nevinné civilisty v zemích, ve kterých rozpoutala své mocenské války. Chceme v této zemi mít kamarádíčky těch, co zabíjeli v nesmyslných válkách?

Pokud dnes Karel Schwarzenberg mluví o tom, že americké vojenské základny jsou například v Německu a v Itálii, tak by bylo dobré, aby znal názory obyčejných lidí na přítomnost amerických vojáků. Nejen oficiální názor, podávaný médii. Ve státech, kde již americké základny umístěny jsou, je stále více citelnější tlak na jejich vypovězení.

Čistě hypoteticky: „ Kdo bude mít pod kontrolou americké vojáky, pobývající na území Čech“? Nenamlouvejme si, že české úřady. Američané nepřipustí, aby jejich vojáci podléhali někomu jinému, než jejich vlastním úřadům. Spojené státy v současné době mají 823 základen, rozmístěných ve více než 130 ze 194 zemí světa. V zemi, ve které mají Američané umístěny své vojenské základny, podléhají vojáci místní vládě?  A také proč by americká vojska měla být pod jurisdikci českého státu? Vždyť by tato americká základna na území České republiky sloužila jak k vojenským účelům, tak hlavně ke špionáži. Vždyť Česká republika je kousek od hranic s Ruskou federací..A v neposlední řadě by na Českou republiku vzrostl ekonomický vliv Spojených států.

Karel schwarzenberg a jiní politici, kteří si přejí americká vojska v České republice si myslí, že by americké vojáky měla pod kontrolou naše vláda. Jak my Češi můžeme být pro rovnocenými partnery americkým vojákům, kteří jsou trvale masírováni, že nikdo lepší nad Američana není?

A co případy z jiným zemí, kde mají Američané umístěni své vojenské základny? Mnoho amerických vojáků se například dopustilo znásilnění na bezbranných dívkách. Například v Japonsku. Jsou případy mnoha hrdelních zločinů, za které nebyli američtí vojáci nikdy odsouzeni. Známý případ je z italského Cermizu, kde vojenský pilot Richard Ashby zabil přes 20 lidí a byl osvobozen vojenským americkým soudem.
Co by vlastně čekalo české lidi, kdyby na našem území měli Američané umístěnou svojí vojenskou základnu? Byli by tito civilisté ohrožování americkými vojáky tak, jako v jiných státech?

Ihned v zárodku musíme zatrhnout plány na americké vojenské základny v České republice. Česko se nesmí stát jakýmsi předmostím pro případnou válku s Ruskou federací.Vždyť válku nikdo nechce. Ale jako záminka se hodí.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice