DSZ: Žádost o milost prezidenta ČR pro Jiřího Kajínka

20.04.2017 11:37

Ze všech pochybení, která kauza Kajínek nese, je zřejmé, že mohl být odsouzen jen proto, aby byli kryti skuteční viníci.

DSZ: Žádost o milost prezidenta ČR pro Jiřího Kajínka
Foto: DSZ
Popisek: DSZ

Vážený pane prezidente,

dovolujeme si Vás požádat, abyste v případu odsouzeného Jiřího Kajínka, narozeného 11. 1. 1961, využil svého práva odpustit trest uložený soudem ve smyslu článku 62 písm. g) Ústavy České republiky.

Poukazujeme při tom na to, že podle významných odborníků v oblasti práva vyšetřování jeho případu nebylo vedeno řádně.  Neměla být provedena jak rekonstrukce činu, za který byl odsouzen na doživotí, tak ani konfrontace svědků.  Proti Jiřímu Kajínkovi tudíž neexistuje jediný přímý důkaz, že je vrah, a o nepřímých důkazech jsou opakovaně vznášeny pochybnosti.

Ze všech pochybení, která kauza Kajínek nese, je zřejmé, že mohl být odsouzen jen proto, aby byli kryti skuteční viníci.  České soudy hodnotily jen předložené důkazy, a zřejmě proto nemohly dojít k jiným závěrům.  S podivem přijímáme skutečnost, že Nejvyšší soud zamítl stížnosti na porušení zákona, které ve prospěch Jiřího Kajínka podali po prozkoumání spisu tři bývalí ministři spravedlnosti Pavel Rychetský, Jaroslav Bureš a Pavel Němec.  Nové, řádně vedené vyšetřování a následný proces by zřejmě odhalily skutečného pachatele.

V obavě, že byl na doživotí odsouzen nevinný člověk, Vás tímto žádáme o udělení milosti pro pana Jiřího Kajínka.

Za kladné vyřízení naší žádosti Vám předem děkujeme.

Za Řídící výbor DSZ:

Jiří Anderle, předseda
Jan Sladký, místopředseda

Předseda DSZ Jiří Anderle se od roku 2000 angažuje v kauze Kajínek.  V prosinci 2000 uspořádal petici na znovuotevření případu. Do roku 2007 uspořádal přes dvacet petičních akcí v Klenčí pod Čerchovem a okolí na udělení milosti pro Jiřího Kajínka. Získal podpisy jak občanů z Klenčí a okolních měst a obcí, tak i ze vzdálenějších míst.

Jiří Anderle je od roku 2000 v písemném kontaktu s Jiřím Kajínkem. Je v kontaktu i s iniciátory petice z Kajínkovo rodných Prachovic a s jeho sestrou.

Ze spolupráce došly takto do Prezidentské kanceláře již tisíce žádostí o milost pro Jiřího Kajínka.

Naposledy odvezl do Prahy - do Prezidentské kanceláře k rukám Václava Klause  202 ks "žádostí o milost pro Jiřího Kajínka".   Již před tím předal do Prezidentské kanceláře  281 ks "žádostí".   Celkem tedy 483 žádostí o milost.

Od roku 2008 spolupůsobí v elektronické petici: http://www.jirikajinek.cz/petice/

Postupem času se do aktivit v kauze Jiřího Kajínka zapojili i další členové DSZ.

Na shromáždění (sjezdu) DSZ v dubnu 2014 bylo jednomyslně schváleno pověření Řídícího výboru k odeslání žádosti o milost pro Jiřího Kajínka prezidentu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…