Eurosposlanec Zdechovský podpořil otce domáhající se práva vidět své děti

12.07.2014 8:18

Europoslanec Tomáš Zdechovský podpořil dva otce ze zemí Evropské unie, kteří se domáhají mezinárodního práva vídat své vlastní děti. U soudu v Královéhradeckém kraji zatím neúspěšně bojují o své děti Španěl Antonio Miquel a Švéd bolivijského původu Fernando Burgos.

Eurosposlanec Zdechovský podpořil otce domáhající se práva vidět své děti
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Soudy v České republice navíc postupují v záležitosti pana Miquela velmi nestandardně a nekorektně. Dnes již bývalá manželka pana Miquela působí u soudu, který bude v případu rozhodovat, jako učitelka angličtiny a dokonce se sama kamarádí se zdejšími soudkyněmi. To je v Evropě naprosto nestandartní postup,“ říká nově zvolený europoslanec Tomáš Zdechovský.

Nejde o první případ

Podobný osud jako pana Miquela potkal i Bolívijce Fernanda Burgose, který podniká ve Švédsku. I on se v Česku zatím bez úspěchu domáhá spravedlnosti:  Jeho dceru Antonii matka odvezla ze Švédska, a aniž by uvedla jediný důvod, řekla, že už své dítě nikdy neuvidí. „Měl už pět právníků, ale spravedlnosti se nedomohl kvůli tomu, že je cizinec. Přitom kolik stovek dětí otců cizinců by dalo všechno na světě, aby se jejich otcové o ně zajímali,“ vysvětluje europoslanec Zdechovský.

„O záležitosti Antonia Miquela už jsem hovořil i se svými španělskými kolegy z Evropského parlamentu a byli situací vážně znepokojeni. Informoval jsem i španělského velvyslance v Česku. Rozhodl jsem se celý průběh soudního řízení sledovat a v pátek budu společně s tímto pánem stát před budovou soudu v Hradci Králové. Pokud se k nám přidají i další, budeme jedině rádi,“ zakončuje Zdechovský.

Europoslanec Tomáš Zdechovský se problematikou střídavé péče věnuje několik let. Patří mezi iniciátory české novely zákona o rodině, která umožní častější udělení střídavé péče, a také mezi zastánce názoru, že dítě má právo nejen na matku, ale i na svého otce.  

Eva Fruhwirtová/Daniel Rejman

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…