Filip (KSČM): Pokácej les, posílíš mír

09.02.2017 13:21

Opravdu nejde o legraci ani o špatný vtip, jde jen o další nechutnost z centrály v Bruselu.

Filip (KSČM): Pokácej les, posílíš mír
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Hrozí válka či tankový útok a vy se zrovna nacházíte v lese? Žádný problém! NATO vydalo návod, jak postupovat a pomocí vykácení lesa zastavit tankový útok a setřást tak nepřítele. Stačí si jen do batohu, než se vydáte na rodinný výlet, přibalit motorovou pilu. Samozřejmostí je i mobilní telefon s internetovým připojením, abyste měli aktuální informace o případném postupu nepřátelských tanků, které je potřeba zastavit… Jde o návod nejen pro naši zem, ale pro celou Evropu. Můžeme vykácet lesy, proměnit lesnaté plochy na holou pouštní krajinu a zmást tak případné migranty, kteří míří k nám do Evropy? Masivní příliv uprchlíků totiž pro nás, jak jsme, žel, už dva roky svědky, představuje skutečné nebezpečí.

Teď ale vážně a zpět k problému, a tím je bezesporu chování Severoatlantické aliance v Evropě. Evropský kontinent by neměl být rozhodně pro nikoho žádným vojenským cvičištěm. Jak chce NATO chránit mír, když samo záměrně rozpoutává válečný konflikt například obklopováním Ruska jadernými zbraněmi či vojenským operacemi v pobaltských státech? V tomto ohledu NATO vyvolává vojenské napětí na evropském kontinentě a krok za krokem zpochybňuje jak zásady, tak i smysl, který má tato organizace v ustavujících dokumentech. Už jsme se přesvědčili, že Aliance není schopna a ani ochotna chránit vnější schengenskou hranici. Proto KSČM prosazuje vystoupení ČR ze Severoatlantického paktu a nahrazení NATO. Proč rozpoutávat válku a kácet stromy? Nutný je pravý opak! To se ale někomu, jak se říká, nemusí zrovna hodit do krámu. Dovolím si na závěr také na oplátku poskytnout radu pro NATO: Co si vzít příklad z legendární atomové letadlové lodi Enterprise, která před lety ukončila námořní kariéru a skončila ve šrotu? Co totiž jiného s prorezlou organizací?

JUDr. Vojtěch Filip
místopředseda PSP ČR a předseda ÚV KSČM

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…