Hejtman Bubeníček: Záchranáři si pod stromečkem rozbalili nové sanitky

29.12.2019 21:29

Záchranáři Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje (ZZS ÚK) převzali na své výjezdové základně v Ústí nad Labem 17 nových moderních sanitních vozů, pořízených Ústeckým krajem. Nová vozidla jsou vybavena specifickou zástavbou pro činnost zdravotnické záchranné služby včetně nových technologií.

Hejtman Bubeníček: Záchranáři si pod stromečkem rozbalili nové sanitky
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Především vozidla VW Crafter jsou vybavena speciálními hydraulickými nosítky s nosností až 318 kg. Nosítka lze ukotvit také ve středové části zástavby, což umožní pohyb celého týmu záchranářů kolem nosítek. Všechna vozidla jsou vybavena spojovými a mobilními prostředky (navigace, kamery do vozidel a radiostanice), které umožní také využití výpočetní techniky při zpracování zdravotnické dokumentace výjezdovými skupinami. Vozidla jsou provedena ve standardním žluto-zeleném barevném provedení.

„Jsem rád, že se nám daří obměňovat vozový park zdravotnické záchranné služby. Pokud záchranáři každý den zachraňují lidské životy, a to nejen obyvatelům našeho kraje, měli by k tomu mít také patřičné vybavení,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček. Slavnostního předání se za kraj ještě účastnili náměstek hejtmana pro zdravotnictví Stanislav Rybák a Petr Severa, vedoucí odboru zdravotnictví.

ZZS ÚK spolu Ústeckým krajem obnovuje svůj vozový park pravidelně. Sedmnáct nových vozů tedy přispěje ke snížení průměrného stáří vozového parku a také vzhledem k výbavě zástavby ke zjednodušení práce záchranářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice