Hejtmanka Pecková: Otevřené školy nemají vliv na šíření infekce

30.03.2021 22:02

Komentář na facebookovém profilu k první odborné studii souvislosti mezi otevřenými školami a šířením nákazy

Hejtmanka Pecková: Otevřené školy nemají vliv na šíření infekce
Foto: Screen ČT24
Popisek: Hejtmanka Petra Pecková

Protože žádná odpovědná státní instituce dosud neprovedla odbornou studii potvrzující domněnku vlády, že otevřené školy podporují šíření nákazy, udělal to Středočeský kraj.

Motivovaly nás k tomu předešlé výsledky testování dětí v předurčených školách našeho kraje. Na studii pracoval odborný tým složený z molekulárních biologů, genetika, pediatra, matematika, imunologa a dalších výzkumných pracovníků. Samozřejmostí byla i nezávislá oponentura celého procesu, která dopadla výborně.

Z výsledků vyplývá, že otevřené školy nemají vliv na šíření infekce! V dětské populaci se totiž prevalence nákazy, tedy podíl nakažených ve sledovaném vzorku, blíží k nule. Uzavření škol bylo naopak u některých věkových skupin kontraproduktivní, protože prevalenci nákazy naopak zvýšilo – došlo totiž k intenzivní izolaci dětí společně s nakaženými členy domácností.

Celou studii společně s jejími výsledky Středočeský kraj předal premiérovi i odpovědným členům vlády. A jsme i nadále připraveni být jim k dispozici pro další konzultace.

Naším cílem není nic jiného, než respektování tvrdých dat, nikoliv domněnek. A tvrdá data mluví jasně: znovu otevřít školy a nastavit smysluplná hygienická opatření.

Kompletní znění studie ZDE

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…