Hubáčková (KSČM): Smažme rozdíly mezi dětmi

28.10.2015 20:49

Dětský život je v posledních letech hodně „těžký“. Děti řeší problém jakou mají značku telefonu, která značka oblečení je poslední hit, kdo byl s rodiči na dražší dovolené.

Hubáčková (KSČM): Smažme rozdíly mezi dětmi
Foto: KSČM
Popisek: Gabriela Hubáčková

Že by je trápily třeba známky, to zase pro některé není tak podstatné. A tak ty děti, které mají bezva rodiče, strávily dovolenou v malé chatě v lese a ještě v naší republice, občas něco zdědí po svém starším sourozenci, to nemají v kolektivu mnohdy lehké.

Děti dokážou být někdy, ač nechtějí, velmi kruté a své spolužáky, kteří nemají zrovna drahý tablet, jsou schopny vyčlenit ze svého kolektivu. Vzniká spousta nových problémů, které jsme dříve ve školách neznali. Některé děti nejedou do divadla či na lyžařský zájezd, protože na to rodina nemá. Nemají doma ani oblečení, ve kterém by divadlo mohly navštívit.

Rodiče, i když se sebevíc snaží, nemohou dětem koupit lyžařskou výbavu nebo oblečení do tanečních. Někdy je malým zázrakem, že jim zvládnou zaplatit školní obědy. Statistiky ukazují varující čísla. Sto tisíc dětí v naší republice nemá zaplaceno obědy, a to kvůli tomu, že jejich rodiče na to nemají. Další statistický údaj nám říká, že problémy s chudobou má 12 – 14 procent dětí.

Je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, co nám dnešní svět vlastně přináší a zdali máme možnost pomoci těm nejmenším, aby se zdárně rozvíjely, mohly studovat a dětem z tváří nezmizely úsměv a radost.

Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu