Hyský (ČSSD): Ochranáři zachránili puštíka obecného

21.09.2018 22:08

Krok možná malý pro člověka, ale obrovský pro záchranu volně žijících živočichů mohl díky aktivitě záchranné Stanice Pavlov udělat krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Martin Hyský.

Hyský (ČSSD): Ochranáři zachránili puštíka obecného
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD logo

„Nestává se mi denně, že by mi bylo umožněno vypustit do volné přírody puštíka obecného. Tato sovička z čeledi puštíkovitých se dostala do Stanice v květnu 2018 z Rozkoše u Humpolce. Ochranáři se o ní v Pavlově starali čtyři měsíce,“ prozradil Martin Hyský.

Zesláblé apatické mládě ve věku cca 14 dní našli ležet opuštěné u lesní cesty. Puštík obecný byl ve Stanici necelé čtyři měsíce ze začátku ručně dokrmován a následně přemístěn do rehabilitační voliéry, kde se naučil lovit kořist. „Jsem velice rád, že mohu navrátit do volné přírody zotavenu samičku puštíka obecného a podpořit rozšíření početních stavů sovitých na území Kraje Vysočina,“ uvedl Martin Hyský s tím, že Kraj Vysočina fungování záchranné stanice v Pavlově podporuje částkou 1,3 miliónu korun.

Vypuštění puštíka a seznámení se s chodem záchranné Stanicie Pavlov, o.p.s. v Pavlově u Ledče nad Sázavou bylo součástí návštěvy krajské komise pro životní prostředí. V doprovodu ředitele Stanice Zbyška Karafiáta si její členové prohlédli upravené a rekonstruované objekty, nově otevřené ekologické centrum a dozvěděli se, jaké hlavní poslání Stanice má. Hlavním posláním je přijímat a starat se o zvířata, která jsou hendikepovaná, nemocná, zraněná, opuštěná a potřebují pomoc. Další činností Stanice je environmentální vzdělávání, výchova a osvěta. Zapojuje se do záchranných i mezinárodních programů určených pro druhy naší přírody, kterým hrozí vyhubení, a to např. odchov mláďat vydry říční ze Stanice Pavlov do volné přírody v Holandsku, záchranný program genofondu norka evropského a záchranný program puštíka bělavého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…