Janeček (ČSSD): Blíží se turistická sezona, vyrazte na výlet vlakem či autobusem

30.03.2014 12:00

Letošní krátká a mírná zima potěšila krajské silničáře, kteří ušetřili desítky milionů korun, jež nyní budou moci použít při letní údržbě a opravách silnic. Méně nadšení asi byli z nedostatku sněhu milovníci zimních sportů.

Janeček (ČSSD): Blíží se turistická sezona, vyrazte na výlet vlakem či autobusem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

Vynahradit si to mohou při výletech a túrách, při kterých se nabízí cestování vlakem, autobusem či cyklobusy.

I letos na jaře vyrazí na své tratě speciální cyklobusy, jejichž provoz podporuje Královéhradecký kraj v rámci dopravní obslužnosti zhruba třemi a půl miliony korun ročně. Cyklobusy každoročně přepraví v turisticky atraktivních oblastech našeho regionu tisíce kolařů - příznivců aktivní dovolené a aktivního odpočinku.

Lidé ale mohou využít i běžných spojů, jejichž provoz Královéhradecký kraj zajišťuje v rámci integrovaného dopravního systému. Díky němu je možné cestovat vlakem i autobusem po celém regionu na jednu jízdenku, spoje na sebe také lépe navazují. Turisté se dostanou veřejnou dopravou do Krkonoš, Orlických hor, Českého ráje. Mohou tak zamířit za památkami, přírodou i sportovním vyžitím.

Královéhradecký kraj patří dlouhodobě k nejnavštěvovanějším regionům v České republice. K tomu, aby turisté měli zájem přijet, je víc než co jiného potřeba dobrá dopravní dostupnost. Kraj proto každoročně investuje stovky milionů korun do oprav silnic druhé a třetí třídy a zhruba 650 miliony korun také dotuje provoz vlaků a autobusů.

Věřím, že všichni návštěvníci se budou do našeho regionu rádi vracet a příjemným zážitkem pro ně bude nejen pobyt na horách, návštěva zoo ve Dvoře Králové nad Labem či hradů a zámků, ale i samotné cestování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Janeček - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice