Jelínek (SPD): Výsledky testování jsou velmi tristní

15.04.2021 17:04

Interpelace na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 15. dubna 2021 na předsedu vlády Andreje Babiše ve věci nařízeného antigenního testování.

Jelínek (SPD): Výsledky testování jsou velmi tristní
Foto: SPD Olomouc
Popisek: Pavel Jelínek

Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, nepřítomný pane premiére. V průmyslu probíhá antigenní testování. Rozhodnutí, kterým bylo toto testování nařízeno, je podle Nejvyššího správního soudu sice protiprávní, ale i přesto to stále probíhá.

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

Výsledky testování jsou však velmi tristní. Z dostupných informací je známo, že firmy v automobilovém průmyslu zachytily antigenní testování v jedno procento nakažených zaměstnanců, skupina EON například hlásí 0,8 % pozitivních. Přesto bylo pro nástup dětí do škol nařízeno antigenní testování. Výsledky tohoto testování opět přináší velmi nízká čísla. Ze 354 tisíc otestovaných žáků vyšlo během prvního testování ve školách jen 160 pozitivních. Dnes proběhlo druhé kolo testování, které jistě přinese také zajímavé výsledky.

Moje otázka zní: Pokud jsou výsledky tohoto antigenního testování takto nízké, je toto testování smysluplné?

Poměr odhalených pozitivních lidí v průmyslu vůči provedeným testům přináší výsledek, který hovoří o ceně cirka 120 tisíc na jednoho pozitivního. Ve školství bude číslo daleko vyšší vzhlede k výsledkům testování. Nezmiňuji ani psychické a sociální důvody. Ale, pane premiére, ukončete nesmyslné testování dětí ve školách. Předložte smysluplný způsob udržení otevřených škol, například takzvanými plivacími PCR testy, či dalšími úspěšnými metodami vyhledávání clusteru nakažení, které jsou již v krajích vyzkoušené. Děkuji předem za odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…