Knot (TOP 09): Vaše děti se obírat nikdo nechystá

05.02.2015 12:24

Když si přečtete nedávný příspěvek Ondřeje Veselého na téma nových pravidel pro rozdělování prostředků na sportovní činnost, zamrazí vás.

Knot (TOP 09): Vaše děti se obírat nikdo nechystá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Nová koalice měla obrat vaše sportuchtivé dítko a vy si jako rodiče zase sáhnete hlouběji do kapsy – tedy pokud si nevyberete jeden ze čtyř áčkových sportů, nebo jak píše Ondřej Veselý sportů „vyvolených“. Jenže hororové příběhy na strašení rodičů jsou jedna věc, realita je poněkud jiná. Snad krom tří sportovních klubů, které takzvaně zůstaly na svých, si ostatních dvacet finančně polepšilo. A že jsou čtyři kluby preferovanější? Ano, souhlasím. Podívejte se na to ale jinak: chcete v Písku chodit na basketbal, fotbal, házenou či hokej? Pak ale seniorské týmy potřebují kvalitní mládežnické přípravky. Pokud bychom rozpočtový koláč rozdělili rovným dílem, možná bychom si sice získali srdce kdejakého rodiče, který má se svým dítkem jiné plány, možná by nás pochválil i Ondra Veselý, ale kvalitní přípravu mládežníků pro nejúspěšnější písecké sporty bychom sotva zajistili a navýšené prostředky by nakonec jen vylétly komínem. Osobně si tedy nemyslím, že by současné vedení města hrálo „malou domu“, spíše mi připadá, že si někdo dal vlastence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…