Láska: Transparentní politiku lze dělat velice jednoduše

12.01.2015 10:38

Václav Láska spustil registr schůzek s lobbisty a senátorský kalendář

Láska: Transparentní politiku lze dělat velice jednoduše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Senátor Václav Láska spustil nový web www.vaclavlaska.cz, na kterém umožňuje voličům nejen jednoduše komunikovat přímo se senátorem, ale také kontrolovat, co v rámci výkonu mandátu dělá, či jak se mění jeho majetek. Návštěvníci stránek také přehledně vidí, s jakými lobbisty se senátor scházel, jaký má program a na čem aktuálně pracuje.

"Na skutečném příkladu chci dokázat, že transparentní politiku lze dělat velice jednoduše. Není třeba, aby se někdo oháněl absencí zákonů a tvrdil, že to nejde. Na webu zveřejňuji schůzky s lobbisty i informace o tom, na čem právě pracuji. Doufám, že tímto počinem budu inspirovat ostatní kolegy senátory, aby mě následovali. Umožní tak voličům větší kontrolu nad tím, co dělají politici, kterým ve volbách dali svůj hlas," uvádí senátor Láska.

Nově spuštěné webové stránky představují revoluci v transparentní politice. Kromě toho, že lidé mohou se senátorem komunikovat, komentovat jednotlivé příspěvky a stránky, si Václav Láska na webu vede deník senátora, kam zaznamenává všechny své aktivity. V registru lobbistů lze zase dohledat Láskovy schůzky se všemi lidmi, kteří se snaží ovlivnit podobu zákonů. Nechybí ani již dříve publikovaný soupis senátorova majetku. Osobní a optimistické ladění webu navazuje na populární facebookový profil Právo s Láskou, kde Václav Láska už několik let glosuje události na české politické scéně.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.