Liška (SZ): Strana zelených nestojí na Martinu Bursíkovi

23.08.2013 17:44

Vyjádření předsednictva Strany zelených k odchodu Martina Bursíka.

Liška (SZ): Strana zelených nestojí na Martinu Bursíkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Dne 23. srpna 2013 vystoupil ze Strany zelených dobrovolně a na vlastní žádost 2. místopředseda a Martin Bursík. Strana zelených pokračuje v přípravě předčasných parlamentních voleb.

Odchod Martina Bursíka ze Strany zelených není překvapením. Byť byl zvolen místopředsedou strany, na jejím vedení se již delší dobu nepodílel a spolupráci odmítal. Důvody, které Bursík uvádí, nejsou pravdivé a slouží jako účelová zástěrka k odchodu za naplněním osobních politických ambicí.

Je mimo všechny pochyby, že zelení jsou dnes stranou, o niž se žádná zemanovská koalice nemůže opírat. Strana zelených je vůči KSČM jasně vymezená a v platném usnesení [1] konstatuje, že bude po volbách usilovat o takové uspořádání, které se nebude opírat o KSČM. Strana zelených je dnes volbou pro všechny, kdo vidí, že alternativou vůči Zemanovi není Miroslav Kalousek.

„Odchod Martina Bursíka a Kateřiny Jacques ocení všichni, kdo v nich viděli důkaz neschopnosti poučit se z chyb koaliční spolupráce s ODS ve vládě Mirka Topolánka. Martin Bursík odchází, protože nepřesvědčil ve straně dostatek lidí o svém konceptu úzce ekologické strany. Strana zelených nestojí na Martinu Bursíkovi, ale na bezmála čtyřstech místních zastupitelích, starostech a je zastoupena v Senátu Eliškou Wagnerovou a Liborem Michálkem. Strana zelených pokračuje v přípravách na předčasné volby a v nejbližších dnech zveřejní jména osobností, které v nich budou v barvách zelených usilovat o důvěru voličů," říká Ondřej Liška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …