Lukša: Filozofie soudruha Skály? Ideologii doby minulé prošpikovat množstvím lží

19.01.2017 20:30

Celý svět řeší problém, zdali se podaří vyvinout metodu, kdy člověka, který si to bude přát, či to potřebuje v rámci svého zdravotního stavu, zmrazit a za několik let probudit k životu. Ani jsem netušil, že u nás v Čechách někdo patrně tuto metodu již vyzkoušel prostřednictvím ideologa Josefa Skály.

Lukša: Filozofie soudruha Skály? Ideologii doby minulé prošpikovat množstvím lží
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

V minulých letech významný funkcionář mládeže postrkovaný dopředu KSČ, nakonec z této strany utekl a jak to bývá zvykem, vetřel se jinam, stal se členem KSČM, která se od minulosti distancovala. V čase, kdy si připomínáme smrt studenta Jana Palacha, jenž chtěl vyprovokovat lidi k hrdosti a odporu proti vměšování se do chodu našeho státu, a měli bychom se poklonit jeho památce, soudruh Skála provedl test, co lidé unesou. Na Facebook KSČM nechal umístit jídelníček Restaurace U Fleků z roku 1963.

Jen pozapomněl srovnat nejen Luncheon a plnotučné mléko v sáčku s dalším děním v té době. O potravinách však ta doba rozhodně není. KSČ prosazovala represe, šířila strach  a obavu z budoucnosti. Lidé, kteří jen trochu otevřeli ústa nebo neměli patřičný původ požadovaný stranou, končili často v uranových dolech nebo na popravišti jako Milada Horáková. Doba, kterou bychom všichni chtěli zapomenout, rozhodně nebyla o cenách v restauracích a hospodách.

A mimochodem, opečený Luncheon na pánvi s okurkou a čerstvým chlebem si dám docela rád i dnes. A Skálovo lhaní o tom, že se tato potravina na pánvi rozpustí na beztvarou kaši, je opravdu humorné. V té době, o které tento soudruh hovoří, jsme byli mladí a naši rodiče přicházeli o zemědělské pozemky, soukromníci o své majetky a soudruh Skála reprezentoval na Kubě a dostával vyznamenání od Husáka. V KSČM je dnes jistě dost slušných a pragmatických lidí, ale tento člověk, dá-li se tak nazvat, do ní rozhodně nepatří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi