MŽP: Fondy Evropského hospodářského prostoru ode dneška podpoří zvláště chráněné druhy

26.05.2014 19:30

Ministerstvo životního prostředí vyhlašuje dne 26. května 2014 1. výzvu pro předkládání žádostí o grant v rámci Malého grantového schématu „Záchranné programy pro zvláště chráněné druhy II“. Na podporu vybraných druhů rostlin a živočichů bylo alokováno 53 milionů korun.

MŽP: Fondy Evropského hospodářského prostoru ode dneška podpoří zvláště chráněné druhy
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Ode dnešního dne až do 28. července 2014 lze předkládat žádosti o grant z Malého grantového schématu „Záchranné programy pro zvláště chráněné druhy II“ financovaného z EHP fondů 2009-2014 (program CZ02 - „Biodiverzita a ekosystémové služby/ Monitorování a integrované plánování a kontrola v životním prostředí/ Adaptace na změnu klimatu“).

„Malé grantové schéma sleduje snahu omezit ztrátu biologické rozmanitosti, a to prostřednictvím aktivit zaměřených na realizaci záchranných programů a programů péče. Také se zaměřuje na aktualizaci a tvorbu nových programů pro zvláště chráněné druhy, včetně přípravy odborných podkladů, ty umožní rozhodnout o dalším postupu při ochraně vybraných druhů rostlin a živočichů,“ uvádí náměstek ministra pro ochranu přírody a krajiny Vladimír Dolejský.

Oprávnění žadatelé stejně jako konkrétní druhy, jichž se budou projekty týkat, jsou specifikovány v samotné výzvě. Maximální výše podpory jednoho projektu je 5 300 000 Kč, přičemž celková výše grantu může dosahovat 100 % výdajů projektu.

Text výzvy, pokyny pro žadatele o grant z Malého grantového schématu a podrobnosti o informačních seminářích naleznete na: webové stránce.

Obecné informace k EHP fondům získáte na webové stránce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě