Michalik (STAN): Hubený a zastupitelé za KSČM se snaží oživit éru socialismu

04.02.2015 8:33

Středočeští zastupitelé za KSČM nás vracejí do doby, kdy každá organizace či podnik provozovaly své rekreační středisko.

Michalik (STAN): Hubený a zastupitelé za KSČM se snaží oživit éru socialismu
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Za tímto účelem chtějí zřídit novou příspěvkovou organizaci, která zajistí správu doposud málo využívaných rekreačních zařízeních v majetku Středočeského kraje.

Podle Hubeného (radního za KSČM) by týdenní pobyt s plnou penzí vyšel přibližně na tři tisíce korun. Na rekreaci by si mohli vyrazit jak žáci škol, tak obyvatelé Středočeského kraje, kteří si dražší zájezd nemohou dovolit.

Klub zastupitelů TOP 09 a STAN apeluje na radní za KSČM, aby se přednostně věnovali řešení palčivých problémů kraje namísto zakládání dalších organizací, které budou provozovat pohostinská či turistická zařízení. To bez problémů a velmi efektivně zvládne soukromý sektor.

„Nevidím žádný důvod, aby kraj provozoval turistické středisko pouze proto, že mu zbyla nějaká chata. Stejně tak nevidím důvod, aby kraj zakládal zemědělskou farmu jenom proto, že má ve zbytném majetku kus louky anebo starý kravín. Státní, krajské či obecní vlastnictví má smysl u strategické nebo veřejné infrastruktury. Horské chaty do této kategorie rozhodně nepatří. Navíc cenu tři tisíce korun za týden s plnou penzí pro žáky škol nabízí celá řada soukromých zařízení. K tomu opravdu kraj nemusí zakládat další příspěvkovou organizaci s vlastním byrokratickým aparátem, dodává Věslav Michalik (STAN), předseda klubu zastupitelů TOP 09 a STAN. 

reklama

autor: STAN

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.