Ministr Jurečka: Chceme rodičům zkrátit zdlouhavé cestování

04.09.2015 7:32

Děti zaměstnanců Ministerstva zemědělství, které tento týden šly do vlastní „školky“ Klásek, vítal ministr Marian Jurečka.

Ministr Jurečka: Chceme rodičům zkrátit zdlouhavé cestování
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

Naplno začala fungovat dětská skupina Klásek, kterou v červenci pro letní zkušební provoz otevřelo ve vlastních prostorách Ministerstvo zemědělství. Vychází tak vstříc rodičům, kteří mívají problém sehnat pro své děti školku nebo je pro ně příliš vzdálená od místa, kde pracují.

„Dětská skupina sídlí přímo v budově Ministerstva, protože chceme rodičům například zkrátit zdlouhavé cestování do školky a pak do zaměstnání. Získají tím čas, který mohou strávit s rodinou. Doufám, že se v Klásku bude dětem líbit, stejně jako těm, které sem chodily při letním zkušebním provozu. Paní učitelky s nimi budou mít hudební, tělesnou, dramatickou i výtvarnou výchovu a budou s nimi chodit na procházky. Dohodli jsme se s radnicí Prahy 1, že můžeme využívat všechny blízké parky a hřiště,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Do dětské skupiny Klásek přihlásili zatím zaměstnanci Ministerstva 14 dětí pro školní rok 2015/2016, celková kapacita je 24 předškoláků ve věku od 2,5 do 7 let.

Rekonstrukce a vybavení místností pro děti stálo necelé dva miliony korun, které z vlastních zdrojů vyšetřilo MZe. Nábytek a zařízení vyrobil spolek Pomoc Týn nad Vltavou, se kterým Ministerstvo dlouhodobě spolupracuje. Sdružení zaměstnává v řemeslech souvisejících se životem na venkově lidi se zdravotním postižením. Odebíráním jejich výrobků a služeb podporuje MZe zaměstnanost sociálně ohrožené skupiny obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.