Ministr Jurečka: Hrozí zdražení potravin?

25.05.2015 18:33

Novela zákona o významné tržní síle může údajně zdražit potraviny a narušit tržní prostředí. Z jednostranné regulace budou těžit výlučně dodavatelé a v konečném důsledku postihne zákazníky. Tvrdí to Svaz obchodu a cestovního ruchu.

Ministr Jurečka:  Hrozí zdražení potravin?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Ministr zemědělství ani Potravinářská komora nesouhlasí. Téma pro ministra zemědělství, 1. místopředseda KDU-ČSL Mariana Jurečku a předsedu poslaneckého klubu TOP 09, 1. místopředsedu strany Miroslava Kalouska.

Marian Jurečka: "Já si myslím, že to je opravdu neoprávněná obava. Ten zákon, pokud tady dneska budeme mít obchodní řetězce a některé tady jsou, které se chovají férově a eticky vůči svým dodavatelům, tak vůbec z té novely zákona nemusí mít žádný strach. Je to stejné přirovnání, jako kdybych mluvil o tom, když před lety, než byla regulace Evropské unie pro telekomunikační služby a telefonovali jsme si tady za desítky korun v rámci roamingu například do Chorvatska, tak kdyby tehdy někdo říkal, že tou regulací zdraží telekomunikační služby, nezdražily, opak byl pravdou díky té konkurenci, která tady je, takže já tvrdím, že féroví odběratelé nemusí mít z této novely žádný strach a k žádnému zdražení potravin vůbec nedojde."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…