Ministr Zaorálek o velkém úspěchu české diplomacie

21.12.2015 6:33

Česká diplomatka Edita Hrdá byla jmenována Vrchní ředitelkou pro region Amerik Evropské služby pro vnější činnost. Velvyslankyni Hrdou jmenovala Vysoká představitelka a místopředsedkyně Evropské komise Federica Mogheriniová poté, co velvyslankyně Hrdá prošla náročným výběrovým řízením. Hrdá se stane nejvýše postavenou Češkou v rámci Evropské služby pro vnější činnost od jejího založení v roce 2010.

Ministr Zaorálek o velkém úspěchu české diplomacie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

„Velvyslankyně Hrdá uspěla v silné konkurenci na vysokou pozici v rámci evropské diplomacie. Jedná se o velký úspěch české diplomacie, která se dlouhodobě snaží prosazovat české zástupce do evropských institucí,“ řekl v souvislosti se jmenováním ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.

Velvyslankyně Hrdá je seniorní česká diplomatka s dlouhou profesní kariérou, která se ve velké míře týkala amerického kontinentu. V současnosti zastává funkci Stálé představitelky ČR při OSN v New Yorku a plní i funkci české velvyslankyně pro Karibskou oblast. V minulosti vykonávala několik vysoce postavených pozic na ministerstvu zahraničních věcí, včetně pozic vrchní ředitelky, ředitelky kabinetu ministra, ředitelky amerického a latinsko-amerického odboru a další manažerské pozice. Zastávala rovněž funkci české velvyslankyně v Argentině a Paraguaji.

Jmenování velvyslankyně Hrdé je úspěchem dlouhodobého úsilí české diplomacie prosadit se v rámci Evropské služby pro vnější činnost, která vznikla na základě přijetí Lisabonské smlouvy.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…