Ministryně Šlechtová: Máme připraveno přes 1,2 miliardy korun na zkvalitnění zdravotních služeb

27.09.2015 7:26

Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů je jednou z priorit ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové. Ministerstvo pro místní rozvoj proto dnes vyhlašuje další výzvu k předkládání projektů v Integrovaném regionálním operačním programu tentokrát zaměřenou na vysoce specializovanou péči v oblastech onkogynekologie a perinatologie.

Ministryně Šlechtová: Máme připraveno přes 1,2 miliardy korun na zkvalitnění zdravotních služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Díky této výzvě budou podpořeny projekty na pořízení přístrojového vybavení a technologií podle standardu vybavenosti center vysoce specializované péče v onkogynekologii nebo perinatologii. Ty jsou často velice nákladné a tato výzva tak umožní zlepšení kvality těchto zařízení,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Podpora je zaměřena na modernizaci a obnovu diagnostických a terapeutických zdravotnických prostředků, jejichž výkonnost neumožňuje dosáhnout standardních parametrů kvality péče, k zajištění diagnostiky, léčby a záchytu časných stádií onemocnění včetně modernizace odpovídajícího diagnostického a terapeutického zázemí. Dotace je určena výhradně pro konkrétní specializované pracoviště zdravotnického zařízení, nikoliv pro celé zdravotnické zařízení. Příjemci podpory mohou být Centra vysoce specializované zdravotní péče v onkogynekologii a Centra vysoce specializované intenzivní  péče v perinatologii. Kompletní seznam oprávněných žadatelů je uveden v textu výzvy i Specifických pravidlech pro žadatele a příjemce. Z Evropského fondu pro regionální rozvoj je pro tuto výzvu připraveno více než 1,2 mld. Kč.
 
Pátá výzva v IROP „Vysoce specializované péče v oblastech onkogynekologie a perinatologie“ patří pod specifický cíl 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdraví.

Žadatelé mohou žádosti o podporu podávat od 26. října 2015 do 1. prosince 2017, přičemž žádosti budou hodnoceny průběžně podle data předložení.
 
Realizace projektů pak musí být dokončena nejpozději 31. prosince 2019. Projekty je možné konzultovat s kontaktními pracovníky Centra pro regionální rozvoj České republiky. Kontakty na tyto pracovníky jsou k dispozici na stránkách http://www.crr.cz/cs/crr/kontakty-iop-irop/    .
 
Na adrese www.dotaceEU.cz/IROP jsou vždy v den vyhlášení výzvy zveřejněna Specifická pravidla výzvy pro žadatele a příjemce.
Žádosti o podporu budou předkládány v elektronické podobě v aplikaci MS2014+ na adrese https://mseu.mssf.cz .

Harmonogram dalších plánovaných výzev IROP na rok 2015 je k dispozici na  webových stránkách http://www.dotaceEU.cz/cs/Microsites/IROP/Dokumenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…