Ministryně Šlechtová: Náměstek Ondřej Votruba předešel odvolání o několik hodin

18.03.2015 20:11

Od poloviny listopadu vedl Ondřej Votruba sekci veřejného investování na MMR. Sekce se zabývá elektronizací veřejných zakázek, právem veřejných zakázek a koncesí, stavebním řádem, veřejnými dražbami a realitní činností.

Ministryně Šlechtová: Náměstek Ondřej Votruba předešel odvolání o několik hodin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Rezignaci pana Votruby jsem přijala bez námitek,“ komentovala jeho krok ministryně Karla Šlechtová. „Předešel tak mému rozhodnutí odvolat ho jen o několik hodin. Už nějakou dobu jsem považovala jeho řízení za neodpovídající nutným výsledkům a výkonům sekce. Téměř pět měsíců očekávám jednoznačné stanovisko k řešení NENu, na které jsem nasadila celé vedení MMR, které měl pan Votruba k dispozici. Dosud i vzhledem ke všem posudkům tohoto projektu, které jsem nechala zadat, jsem nedostala doporučení jak rozhodnout ve vztahu k finančním zdrojům. Za NEN nesl od svého nástupu Ondřej Votruba odpovědnost.

Jsem si vědoma toho, že agendy, které pan Votruba zastřešoval, jsou náročné a jejich složitost se táhne daleko do historie ministerstva. Oceňuji, že pan Votruba sám vyhodnotil, že k jejich úspěšnému dokončení ve vymezeném čase nemá potřebnou razanci a úkolu se vzdal. Jeho odchod však považuji za útěk před odpovědností, ne jako čestné ukončení práce.

Odchod náměstka nebude mít zásadní vliv na fungování sekce, protože již dlouhodobě jednám napřímo s odpovědnými řediteli odborů klíčová témata jako jsou pražské stavební předpisy, zákon o veřejných zakázkách, přípravu zákona o zadávacích řízeních a novelu stavebního zákona.

Při řešení problémů, které na ministerstvu po sobě zanechal, musí ministerstvo nyní dělat rychlé, transparentní a účinné kroky a já se zasadím o to, aby byly učiněny co nejdříve,“ dodala Karla Šlechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…