Ministryně Šlechtová: Pomůžeme zvýšit atraktivitu i návštěvnost mnoha destinací v našich regionech

04.09.2015 12:20

Ministerstvo pro místní rozvoj přijalo v rámci druhé výzvy v podprogramu Cestování dostupné všem 44 žádostí o dotaci. Dotace dvaatřicet milionů korun je navržena pro 32 projektů.

Ministryně Šlechtová: Pomůžeme zvýšit atraktivitu i návštěvnost mnoha destinací v našich regionech
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Podnikatelé i obce připravili v rámci obou výzev celkem 72 kvalitních projektů, které při splnění podmínek podpoříme více než 85 miliony korun. Pomůžeme tak zkvalitnit služby, zvýšit atraktivitu i návštěvnost mnoha destinací v našich regionech,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Díky navýšení rozpočtu Národního programu podpory cestovního ruchu pro rok 2015 mohla být vyhlášena druhá výzva příjmu žádostí o dotace na podporu investičních projektů do 5 milionů korun (v případě parkovacího domu/věže pro jízdní kola až do 10 mil. Kč). Projekty jsou zaměřeny na podporu domácího cestovního ruchu s cílem snížení sezónnosti, dále také na začlenění nových cílových skupin do cestovního ruchu, rozšíření nabídky doprovodné infrastruktury cestovního ruchu a na podporu zvýšení návštěvnosti jednotlivých destinací.
 
Pro podnikatele a obce jde tedy konkrétně o podporu rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované turisty podél tras, zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu, zavedení, zlepšení či vytvoření navigačních a informačních systémů pro sluchově a zrakově postižené turisty a pořízení zařízení pro bezpečné parkování kol a úschovu zavazadel. To vše včetně propagace hotových projektů. Dotace ze státního rozpočtu může dosáhnout maximální výše 50% celkových uznatelných nákladů projektu.
 
Více o podpoře cestovního ruchu také v nové videominutě Karly Šlechtové:

 
 
Seznamy žádostí s návrhem dotace v prvním i druhém kole jsou spolu s dalšími informacemi ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…