Ministryně Šlechtová: Téměř 700 milionů pro zabezpečenější data měst a obcí

06.12.2014 7:30

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR navýšilo 4. prosince 2014 finanční alokaci výzvy na podporu zavádění ICT v územní veřejné správě v Integrovaném operačním programu. Cílem výzvy je posílit bezpečnost dat, elektronizovat procesy a digitalizovat data za účelem rychlé a efektivní práce úřadů.

Ministryně Šlechtová: Téměř 700 milionů pro zabezpečenější data měst a obcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Obce mohly předkládat projektové žádosti do výzvy 30. 6. 2014. Bohužel finanční alokace výzvy byla omezená a ministerstvo tak mohlo podpořit pouze 116 projektů z 215 předložených. Během realizace programu získal Řídící orgán IOP uvolněné finanční prostředky a může tak alokaci výzvy navýšit. Výzva byla navýšena na současných 697 mil. Kč. Podporu proto nyní mohou získat všichni žadatelé, pokud jejich projekt splní hodnotící kritéria.

Projekty jsou zaměřeny na zvýšení bezpečnosti IT infrastruktury obcí, elektronizaci procesů vykonávaných na městských a obecních úřadech a digitalizaci dat tak, aby mohla být efektivně zpracovávána a sdílena. Žadatele získají prostředky na nové služby poskytované tzv. technologickými centry obci a na vlastní modernizaci technologií těchto center včetně navýšení výpočetního výkonu a datových úložišť.

„Tato výzva je poslední výzvou v dané oblasti. Věříme, že její navýšení přispěje k potřebnému rozvoji eGovernmentu ve veřejné správě a k úspěšnému vyčerpání maxima prostředků z Integrovaného operačního programu do konce roku 2015. Výsledkem by měly být efektivnější obecní a městské úřady, které ke své práci využívají IT technologie,“ uvedla k navýšení ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.