Ministryně Šlechtová: Zbývají tři týdny do předložení žádostí o dotace

28.01.2015 8:20

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová apeluje na žadatele o národní dotace na blížící se konec platnosti výzev, na které vymezilo ministerstvo celkem 219 milionů korun. Zbývají ještě tři týdny do podání žádostí.

Ministryně Šlechtová: Zbývají tři týdny do předložení žádostí o dotace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Výzvy jsou otevřeny do poloviny února, žadatelé by však neměli podcenit čas určený na přípravu projektu,“ uvedla Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj.
Až o 20 tisíc korun na bytovou jednotku si mohou požádat vlastníci bytů a domů, kteří v domě mají škodlivé olověné rozvody vody. Podle odhadu ministerstva se v současné době jedná až o 5 % domů v ČR, nejvíce v lokalitách s větším množstvím domů postavených do roku 1960. Výměnu olověných trubek lze financovat z programu Podpora bydlení pro rok 2015.

Pro obce jsou z tohoto programu připraveny až čtyři miliony korun na regeneraci veřejného prostranství panelových sídlišť. Pokud obce zasíťují pozemky pro výstavbu bytů a rodinných domů, mohou pak získat 50 tisíc korun na jeden postavený byt.

Na obnovu a rozvoj venkova MMR rozdělí 80 milionů korun. Vítězové soutěže Vesnice roku mohou získat až 80 % nákladů například na rekonstrukce radnic, kulturních zařízení, zeleně nebo místních komunikací. Malým obcím do tří tisíc obyvatel MMR poskytuje až 400 tisíc korun na výstavbu dětských hřišť, kluboven a dalších akcí, které budou sloužit dětem a mládeži v obci. Na spolupráci obcí při rozvoji venkova je určeno až 200 tisíc korun pro obec.

MMR také financuje bezbariérové úpravy v budovách městských úřadů a v domech s pečovatelskou službou. O dotaci můžou žádat výhradně obce do výše 50 % nákladů akce. Nevládním neziskovým organizacím MMR proplatí 100 % nákladů na nákup eurozámků a euroklíčů, které pomáhají zajistit osobám se sníženou schopností pohybu dostupnost veřejných sociálních zařízení, výtahů a schodišťových plošin.

Na rekonstrukci/vybudování odpočívadel, zázemí pro pěší a cyklisty, zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu nebo vytvoření navigačních systémů pro turisty je možné získat peníze z programu Cestování dostupné všem až do výše 50 % výdajů akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…