Ministryně Valachová: Předseda ODS opakovaně popírá sám sebe

08.04.2016 7:32

Reakce ministryně školství Kateřiny Valachové na předsedu ODS Prof. Fialu

Ministryně Valachová: Předseda ODS opakovaně popírá sám sebe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Ráda bych připomněla, že předseda ODS opakovaně popírá sám sebe. On sám stál u zrodu inkluze a našich závazků s tím spjatých. Chápu, že s blížícími se volbami budou někteří politici přitvrzovat a půjdou populistickou cestou, já to však odmítám. Nebudu se podílet na zbytečné hysterii a panice. Jednání na politické úrovni bylo na této úrovni již dost, musíme pomoci výchovným poradcům, pedagogům, ředitelům škol. MŠMT se chce a orientuje na práci, probíhá celá řada seminářů právě směrem k vyjmenovaným aktérům vzdělávacího procesu. V tom budeme pokračovat, stejně jako zajišťujeme potřebné finanční prostředky.

Pokud jde o platy pedagogů, pan Fiala v pozici ministra školství v tomto ohledu mnoho neučinil, já se postavila za požadavek školských odborů za vyšší platy učitelů a v tomto ohledu jednám opakovaně s ministrem financí. O tom také pravidelně informuji veřejnost a sdělovací prostředky. Pro regionální školství jsem po deseti letech zařídila nejvyšší objem finančních prostředků. MŠMT se potřebuje soustředit na práci a české školství si rozhodně nezaslouží tuto politizaci a tlak, který je na něj vytvářen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…