Němec (Piráti): USA i Evropa raději s fašisty než s Ruskem

21.04.2014 10:18

Vývoj v několika posledních hodinách svědčí o tom, že EU a USA dají přednost Ukrajině s fašistickou vládou, než demokraticky zvoleným představitelům.

Němec (Piráti): USA i Evropa raději s fašisty než s Ruskem
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

Základní úvahou pro tuto domněnku je fakt, že EU i USA od začátku podporovali vládu vytvořenou nikoliv demokraticky, ale pučem. Tedy násilným převzetím moci.Hlavní síly pučistů pak tvořil Pravý sektor což v té době ani nebyla strana, ale neonacistická bojůvka. O jednoznačném směřování napoví například fakt, že několik českých neonacistů vyrazilo bratrům na pomoc.Evropští představitelé dokonce sami netrvali na dodržování dohody, kterou podepsali.Proč by to dělali když od začátku věděli, že jí poruší. Nasvědčuje tomu i fakt, že skupiny bojovníků Pravého sektoru již několik měsíců před EuroMajdánem byly cvičení v táborech v Polsku. Tím se Polsko stává tím čím je Turecko v Sýrii. Tedy základnou pro teroristické jednotky pod záštitou NATO.

Pochopitelně EU i USA počítali s reakcí Ruska. Pravda nečekali s tak propracovanou reakcí. Krym kde je víc jak 70% obyvatel ruské národnosti skutečně nebyl okupací nebo anexí. To byla prostá reakce na fašistickou vláda (počet hlasů potřebný pro sestavení vlády na Ukrajině je 88 pučisté jich dali dohromady 86). Záběry hlasování s ozbrojenými neonacisty před budovou parlamentu, výhrůžkami rodinám a napadáním přímo v sněmovně. Doplněné o ukázky hlasování na několika místech najednou. Jsou pak jen dokreslením jakou demokracii na Ukrajině máme. Nikdo znalí poměrů nečekal že by strana Svoboda jednala jinak.

Ve volbách by takový vliv nikdy nezískala.Když se nepodařilo situaci vyhrotit na Krymu, a na jihovýchodě se začali ozývat hlasy antifašisticky smýšlejících Ukrajinců nebo tam žijících Rusů. Bylo třeba jednat rychle.Jazykový zákon, byť neprošel ukázal směr jakým se věc pohne.

A to už se dostáváme k dnešním dnům.Provokace stíhá provokaci. Nejprve pokus s židy. Který nevyšel.Pak snaha vyvolat pogrom na Rómy. Kde se ukázalo, že tento pokud má na hřbetě opět Pravý sektor. Nebo spíš jeho zoficializovaná podoba "Národní garda."Pokračoval dnešní přestřelkou a snahou vyprovokovat nové boje.Kdy útočníci přijeli od Charkova a vrátili se tím směrem, sotva den po té co do Charkova dorazila právě skupina Národních gard.

Vláda v Kyjevě totiž nechce dohodu. Chce se udržet u moci a to s volbami končí. Snaha zdiskreditovat opoziční politiky zabránit jim kandidovat a podobně se nedaří. Tak nastupuje násilí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Česká pirátská strana

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…