Niedermayer (TOP 09): Měli bychom si odvyknout svádět všechno jen na Unii

15.05.2015 6:32

Europoslanec Luděk Niedermayer otevřel svou pražskou kancelář veřejnosti. Chce tak přispět k větší informovanosti o Evropské unii.

Niedermayer (TOP 09): Měli bychom si odvyknout svádět všechno jen na Unii
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

„To, co projednává a rozhoduje Evropský parlament, ovlivňuje každodenní životy lidí. Mou povinností je tedy informovat občany o tom, co se v něm děje. Chci také přispět ke zvýšení povědomí lidí o institucích Evropské unie, a proto otevírám svou kancelář široké veřejnosti,“ říká europoslanec a ekonom Luděk Niedermayer.

Lidé s Luďkěm Niedermayerem a Jaromírem Štětinou diskutovali o institucích Evropské unie, situaci na Ukrajině či aktuální problematice biopaliv. Ti, kdo přišli, se mohli sami přesvědčit, že práce v Evropském parlamentu nespočívá jen ve schvalování směrnic, ale především v práci pro občany Evropské unie. „Cítím, že evropská témata bohužel stále nejsou běžnou součástí veřejné diskuse. V prvé řadě bychom si měli odvyknout svádět všechno negativní jen na Evropskou unii,“ dodává Niedermayer.

„Za svůj největší dosavadní úspěch považuji jmenování spoluzpravodajem ve zvláštním výboru pro daňová rozhodnutí vytvořeném v reakci na kauzu Luxleaks,“ podotýká Niedermayer. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.