O víkendu proběhnou vnitrostranické volby kandidátů ČSSD do sněmovny

01.06.2017 21:47

Členové ČSSD v Moravskoslezském kraji o víkendu rozhodnou o konečné podobě krajské kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Hlasovat mohou v pátek 2. 6. od 14 do 20 hodin nebo v sobotu 3. 6. od 8 do 14 hodin na stanovených místech. V Ostravě se bude hlasovat na třech místech – v centru, v Porubě a na Jihu.

O víkendu proběhnou vnitrostranické volby kandidátů ČSSD do sněmovny
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Přestože dva naši řádně zvoleni kandidáti byli proti vůli členů vyškrtnuti z kandidátky rozhodnutím Předsednictva strany, s čímž nesouhlasíme, doporučujeme všem členům, aby přišli vyjádřit svůj názor v primárních volbách, a také aby se za tři týdny dostavili k přeregistraci, která nám byla nařízena na základě iniciativy krajského předsedy Miroslava Nováka,“ uvedla Jana Vajdíková, předsedkyně Okresního výkonného výboru ČSSD Ostrava.

Každý člen obdržel pozvání k primárním volbám s pokyny formou dopisu předsedy Krajského výkonného výboru. Hlasovat se bude samostatně o lídrovi kandidátky a o kandidátce celkové, kde mají možnost členové udělit 4 preferenční hlasy, tedy zakroužkovat 4 vybrané kandidáty z jakýchkoliv pozic a případně tak změnit celkové pořadí kandidátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Cílem zákona je především dostat léky k pacientům

16:21 Ministr Válek: Cílem zákona je především dostat léky k pacientům

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k zákonu o léčivech