Okamura: Co udělala od voleb ČSSD a vláda s lichváři a exekutory?

08.08.2014 13:10

Vyjádření k bilanční tiskové konferenci ČSSD.

Okamura: Co udělala od voleb ČSSD a vláda s lichváři a exekutory?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Dnes jsme mohli sledovat tiskovou konferenci ministrů ČSSD, kteří se poplácávali po ramenou, jak plní předvolební sliby a jak jim to vládnutí pěkně jde.
Hnutí Úsvit by nejen ministrům ČSSD, ale i celé vládě, chtělo důrazně připomenout jeden z nejdůležitější bodů z programového prohlášení vlády: "Nesmlouvavý boj proti všem formám korupce, závažné hospodářské kriminalitě, lichvě, zneužívání exekucí a neférovým insolvencím."

Co udělala za téměř deset měsíců od voleb ČSSD a vláda s lichváři a exekutory? Ve Sněmovně není jediný vládní návrh, přitom je to problém, který každý den pálí obyčejné lidi, a proto by se měl řešit přednostně. Navíc se týká často těch nejchudších. 

Úsvit byl jedinou stranou, která dosud v Poslanecké sněmovně navrhla v těchto oblastech účinné zákony. Předložili jsme zákon o exekutorech, který zavádí krajskou teritorialitu exekutorů, čímž by skončil byznys s dluhy a zavedl by se zákaz přeprodávání exekucí - teritorialita exekutorů funguje v drtivé většině států EU kromě ČR. Úsvit také do Sněmovny předložil zákon o spotřebitelském úvěru, kde jsme navrhli zastropovat maximální úroky a jasně stanovit, co už je lichva - zastropování maximálního úroku platí v polovině států EU.

A byla to právě ČSSD a tato vláda, která naše návrhy shodila ze stolu, přičemž sama s ničím jiným nepřišla, čímž porušuje své předvolební sliby i programové prohlášení vlády.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé demokracie

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Aby byl mír, musí být socialismus

6:03 Prokšanová (KSČM): Aby byl mír, musí být socialismus

Přepisování historie je další kamínek do mozaiky rozkladu české společnosti, kterou už dávno atomizo…