Okamura: Je na čase, aby občané trvali na tom, co je jejich svaté právo, právo rozhodovat

07.09.2015 5:29

Neustále se mne ptáte, co je důvodem toho, že vláda jedná zcela proti vůli občanů v otázce imigrantů, islámu, zákona o referendu, odvolatelnosti politiků či soudcovské reformě.

Okamura: Je na čase, aby občané trvali na tom, co je jejich svaté právo, právo rozhodovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Ten důvod je jediný. Není tu demokracie, nevládnou občané, ale stranické elity. V celé nahotě se dnes ukazuje nedemokratičnost politického systému v České republice. Upozorňuji na tento problém již mnoho let, ale nikdo z ostatních politiků ani médií to nechce slyšet.

Podle Ústavy je formálně nositelem moci v naší zemi její lid. Podle Ústavy patří tato země českým občanům a oni mají být těmi, kdo tady vládnou. Skutečnost je ovšem zcela jiná a politici si záměrně nastavili zákony tak, že v těch nejzásadnějších věcech politici v drtivé většině rozhodují nejen bez souhlasu národa, ale zcela bezostyšně proti jeho vůli. Příkladem poslední doby je problém přijímání imigrantů či přijetí eura – obojí vláda vehementně prosazuje, ale občané chtějí opak.

To, co je dnes důležité, je si uvědomit, že nejde jen o to, že česká vláda poklonkuje bruselské lobby bez ohledu na své občany. Jde o to, proč to našim politikům prochází.

Je třeba důsledně trvat na tom, aby se naplnil duch ústavy a občané mohli rozhodovat v referendu právě o tak důležitých věcech, jako je to, zda do svých domovů pustí nějaké cizince.

Je třeba důsledně trvat na tom, aby občané měli možnost přímo volit a odvolávat politiky, kteří se zjevně zaprodali, neplní své sliby a zrazují své voliče.

Je třeba důsledně trvat na tom, aby i vrcholní představitelé státu byli skutečně osobně, a to hmotně i trestně, odpovědní za škody, které ve svých funkcích napáchají.

Skutečně funkční demokratický zákon o referendu, zákon o přímé volbě a odvolatelnosti politiků a také zákon o přímé osobní, hmotné a trestní odpovědnosti vrcholných politiků jsem již ve Sněmovně předložil, ale všechny tři tyto zákony mi Sněmovna zamítla hlasy vládních poslanců. Přijďte za dva roky k volbám, nemějme krátkou paměť, musí nás být příště ve Sněmovně více, abychom měli šanci naší republiku změnit ke skutečné demokracii.

Je na čase, abychom my občané trvali na tom, co je naše svaté právo - právo rozhodovat svobodně ve své zemi.

Protože svoboda rozhodovat o tom, co se nás týká, je prazáklad demokracie. Jak víme, Švýcaři si odhlasovali bez ostychu dokonce i maximální kvóty na přistěhovalce z Evropské unie.

Demokracie, tedy vláda občanů je to, co tady musíme začít budovat. Ve skutečné demokracii by se masovou imigraci muslimů nikdo ani neodvážil navrhnout.

Demokracie je obranou jak před islamisty, tak i před našimi elitářskými papaláši v parlamentu i ve vládě.

Nenechme se zastrašit. Tahle země je nás občanů České republiky a zachovejme ji tak i našim dětem. Tato zem nepatří několika desítkám stranickým papalášů ani bruselským byrokratům.

Jediným reálným konkrétním reálným řešením celé situace v České republice je, abychom společně opět uspěli v příštích volbách do Poslanecké sněmovny – jen tak budeme mít šanci ovlivnit politiku v České republice podle našich představ. Kdo z Vás si přeje přiložit alespoň trochu přímo ruku k dílu, staňte se členy našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), máme již téměř 6 tisíc přihlášek a jsme tedy jedním z nejpočetnějších politických hnutí a stran v České republice.

Elektronický formulář k vyplnění je na www.spd.cz

Pojďme se spojit pod jeden politický subjekt, abychom netříštili síly a byli co nejsilnější proti tradičním stranám. Pojďte společně se mnou s SPD. Nedejme naši zemi, mluvte i s vaším okolím, přestaňme mlčet!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice