Okamura (SPD): Jako vždy lžete, obelháváte a podvádíte

13.07.2017 18:58

Interpelace poslance Tomio Okamury na předsedu vlády Bohuslava Sobotku ve věci rezoluce Evropského parlamentu na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 7. 2017.

Okamura (SPD): Jako vždy lžete, obelháváte a podvádíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vážený pane premiére, dne 29. 4. 2015 přijal Evropský parlament rezoluci ve věci současné uprchlické krize. Součástí rezoluce je v bodě 8. požadavek: Evropský parlament vyzývá Evropskou komisi, aby zavedla závazné kvóty k rozdělování žadatelů o azyl mezi všechny členské státy. Všichni vaši europoslanci, tedy poslanci za ČSSD, hlasovali pro zavedení kvot. Konkrétně to byli: Jan Keller, Olga Sehnalová, Pavel Poc, Miroslav Poche. A vy jste nám poté, co se lidé začali bouřit proti obsazování Evropy muslimskými kolonisty z Afriky a Blízkého Východu, začal lživě tvrdit, že česká vláda a ČSSD je proti kvotám.

Dám další případ. Dne 18. května 2017 přijal Evropský parlament další usnesení, ve kterém členské státy vyzývá k dalšímu přijímání uprchlíků ze Sýrie, a to za situace, kdy se česká vláda pod hrozbou sankcí na oko brání přijetí migrantů podle kvot. V tomto usnesení Evropského parlamentu se píše: Vyzývá členské státy Evropské unie, aby projevily větší odhodlání při sdílení odpovědnosti a umožnily uprchlíkům, kteří utíkají z válečných oblastí v Sýrii, nalézt ochranu za hranicemi bezprostředně sousedícího regionu, a to i prostřednictvím programu přesídlování a přijímání uprchlíků, neboli kvot. Jinými slovy, poslanci, kteří hlasovali pro, chtějí, aby si Česká republika převzala více uprchlíků ze Sýrie. Pro usnesení hlasovali opět poslanci hnutí ANO, KDU-ČSL, TOP 09, Starostů a Nezávislých i poslanci ČSSD a zradili tak občany. Konkrétně to byli poslanci: Telička, Ježek, Charanzová, Dlabajová za hnutí ANO, Zdechovský, Šojdrová, Svoboda za KDU-ČSL, Štětina, Niedermayer za TOP 09, Polčák STAN, Poc a Poche ČSSD.

Umíte, pane premiére, nějak vysvětlit rozpor mezi tím, co nám tady v republice falešně a lživě tvrdíte, a tím, co ve skutečnosti v Bruselu vaše vláda prosazuje? Proč obelháváte občany? Já ten důvod znám, jako vždy lžete, obelháváte a podvádíte občany před volbami. To je jediný důvod. Vaši poslanci hlasují pro kvoty a vy tady občany před volbami obelháváte.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.