Okamura (Úsvit): Podepisovat dohody s těmi, kteří vraždí občany vlastní země, nelze

28.12.2014 16:07

Říkám na rovinu, že za současné situace nepodporuji smlouvu o přidružení Ukrajiny k EU. Podívejte se, jak se snažím ve Sněmovně přesvědčit vládu.

Okamura (Úsvit): Podepisovat dohody s těmi, kteří vraždí občany vlastní země, nelze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Říkám narovinu, že za současné situace nepodporuji smlouvu o přidružení Ukrajiny k EU. Podívejte se, jak se snažím ve Sněmovně přesvědčit vládu. A ptám se: umí si kdokoliv zodpovědný představit, že by se Ukrajina tak jak ji dlouhodobě známe, stala součástí Evropské unie? Že by se o ni rozšířila nejen zóna volného obchodu, ale také volného pohybu? Umí si někdo představit, jak by to otřáslo naším pracovním trhem? Už jen zrušení víz by mělo za následek migraci statisíců či spíše milionů lidí, neřkuli volný pohyb osob. A to se vším, co s tím souvisí, včetně následné kriminality.

A Česká republika jako jedna z ekonomicky nejvyspělejších slovanských zemí a zároveň geograficky nejbližší Západu by dostala podle všeho největší imigrační zásah, který by z velkou pravděpodobností vyústil v minimálně v sociální destabilizaci naší desetimilionové země.

Na úvod je potřeba si krátce připomenout, co vyvolalo krvavé události v této zemi, co bylo příčinou vzestupu nacistů a fašistů, co vedlo k odtržení Krymu a k občanské válce na východě Ukrajiny.

Byla to politika Evropské unie, která se snažila vrazit klín mezi Rusko a Ukrajinu. Připomeňme, že nejde jen o putinovské Rusko, ale o Rusko, které navzdory korupčním ukrajinským vládám dlouhodobě Ukrajinu dotovalo. A podle mého názoru i proto, že Ukrajinu vnímá ve své prapodstatě jako kolébku Ruska.

Ukrajina je v podstatě původní Kyjevská Rus a přilehlé oblasti, které pokud nebyly součástí Ruska, tak patřily k Rakousko-Uhersku.

Evropská unie se tlačená Spojenými státy americkými rozhodla, že se tuto zemi pokusí destabilizovat a převést do své sféry vlivu. Mluvíme v této souvislosti jen o Rusku, ale řekněme si narovinu, že v prvé řadě značná část obyvatel samotné Ukrajiny tohle vnímala a vnímá jako ohrožení.

Přijetí asociační dohody je v prvé řadě symbolický akt, který říká, že se má tato země v budoucnu stát součástí Evropské unie.

O Ukrajině si nedělejme iluze, není to jen země demokratů – eurofilů, kteří bojují se zlými Rusy. Je to země, v níž je spousta poctivých a pracovitých lidí, ale také země, která je rozvrácená ekonomicky, politicky i morálně. Nepokrytě se tu krade a vraždí. Podvádí se i na nejvyšší státní úrovni, poslanci tu jsou biti a není jim umožněno demokraticky hlasovat.

Vláda Ukrajiny se chopila moci na základě násilného krvavého puče, který v zemi vyvolal občanskou válku. Podepisovat dohody s těmi, kteří vraždí občany vlastní země, nelze.

Ze všech výše uvedených důvodů jsme za Hnutí Úsvit v současnosti zásadně proti.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tomio Okamura

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …