Okamura (Úsvit): Zemanovi vytýkám formu, nikoliv obsah slov

05.11.2014 19:10

Co se týče vyjádření pana prezidenta v rozhovoru pro Český rozhlas, tak nesouhlasím s formou, ale obsahově ano.

Okamura (Úsvit): Zemanovi vytýkám formu, nikoliv obsah slov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Prezident musí jít společnosti příkladem a není možné, aby používal tak vulgární slova, když jeho obraz visí v každé školní třídě. Jaký je to příklad pro malé školní děti, které své jednání ještě neumí vyhodnotit, když vidí, že tato slova používá prezident? Věci lze pojmenovat přímo a tvrdě, ale bez použití takových vulgarismů.

Co se týče obsahu slov, tak nezbývá než souhlasit. Ti, kteří to dosud nevěděli, se dozvěděli skutečné jméno skupiny Pussy riot a byl jim osvětlen obsah jejich textů. V této souvislosti by se měli zamyslet Ti, kteří po minulá léta tyhle super vulgární punkerky adorovali, přičemž vulgární název této skupiny v angličtině byl vyslovovaný médii i politiky nesčetněkrát.

A vzpomeňme, kolik lidí dosud obhajovalo například právo těchto supervulgárních výtržníků znesvětit pravoslavný chrám s vysvětlením, že bojují za demokracii.

Nalijme si čistého vína - tato skupina se nejmenuje Jarní fialky a ve svých písních nezpívají o vlažném vánku a demokracii. A měli bychom přestat být politicky korektní.

Pokud jde o služební zákon jsme v naprosté shodě s panem prezidentem, že se jedná o totální zpolitizování státní správy - ostatně poslanci hnutí Úsvit hlasovali jako jediní PROTI tomuto zákonu. To, co si vládní koalice spolu s TOP 09 a ODS prolobovala, je skutečně hodné odsouzení. Povedlo se jim zcela zásadně uvést státní správu do područí politiků, zavést politické náměstky, politické tajemníky a politický výběr zaměstnanců státní správy, zcela zásadně zvýšit nejen korupční prostřední, ale učinili naše úředníky daleko vydíratelnějšími a ovladatelnějšími. V této souvislosti je pozoruhodné, že naše média a komentátory pobouří POUZE pojmenování takové zvrácenosti, zatímco skutečné pachatele zločinných zákonů mají za slušnáky.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…