Okamura: Věda by měla být nestranná a podložená fakty. Z vědců mluví jen emoce

19.08.2015 12:17

Chci věřit, že jde ze strany českých vědců o omyl, když několik set akademiků a vědců podepsalo tento týden petici, kde požadují zajištění bezpečí a důstojného zacházení pro všechny, kdo v Evropě hledají útočiště, bez ohledu na etnickou či náboženskou identitu.

Okamura: Věda by měla být nestranná a podložená fakty. Z vědců mluví jen emoce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tedy i pro všechny muslimy či islamisty. Dále naši vědci protestují proti údajnému prudkému vzestupu xenofobních nálad ve společnosti v souvislosti s imigrací.

Za sebe i za naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) doufám, že si vědci uchovali ve skutečnosti zdravý rozum, jelikož jejich výzva ve mne budí nejen velké rozpaky, ale musím ji zároveň absolutně odmítnout.

Pokud se čeští vědci na chvíli odtrhnou od své práce, podívají se do ulic a zanalyzují situaci, tak zjistí, že Evropa nikdy nemůže poskytnout bezpečné útočiště všem, kdo by to chtěli. Prostě není tak velká ani bohatá, aby pojmula bez následků desetimiliony migrantů, navíc z úplně odlišné kultury.

To zásadní ovšem je, že pokud počet migrantů překročí únosnou hranici, tak přestane být Evropa bezpečným útočištěm pro kohokoli včetně původních obyvatel Evropy.

Chápu české vědce zvyklé na mezinárodní spolupráci, že jim jeden vzdělaný kolega z Afriky nepřijde nebezpečný a on také není. Ovšem miliony negramotných militantních Afričanů nebezpečné jsou – to je fakt, který by ani intelektuál neměl pominut. Věda by měla být nestranná a podložená fakty. Z vědců dnes ale mluví jen emoce.

Ty mají i vyděšení čeští občané – jejich obava z rostoucího útoku nepřátelských migrantů na Evropu je ovšem řádně podložená mnoha evropskými oběťmi kulturně nepřátelských přistěhovalců.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…