Paroubek: Hysterický Tvrdík lže

11.12.2017 15:03

J. Tvrdík reagoval na můj zcela seriozní rozbor momentální situace ve Slavii se snahou převést celou věc do osobní a politické roviny. Já bych ale raději zůstal v té rovině sportovní.

Paroubek: Hysterický Tvrdík lže
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Celkově je reakce J. Tvrdíka na můj článek, věnovaný jeho manažerské neschopnosti ve Slavii, značně hysterická. Začít blábolit o tom, že můj článek je důsledkem toho, že mě nejmenoval šéfem Slavie, je úsměvné. Tento Tvrdíkův výmysl je prostě bájná lež, která se neopírá o nic víc, než o fikci Tvrdíkovy hysterické mysli.

Pokud bych se podíval do své zřídkavé korespondence s Tvrdíkem v posledních sedmi a půl letech, tak existuje jediná SMS ze září 2015, kdy jsem vyjádřil ochotu pracovat pro Slavii, jejímž jsem celoživotním fanouškem. O nějakém šéfování nebyla ovšem v mé SMS řeč ani v nejmenším.

J. Tvrdík na tuto zprávu nikdy neodpověděl. Považoval jsem tedy svou činnost pro tento klub za uzavřenou ještě předtím, než tato možnost vznikla. V té době jsem samozřejmě ještě netušil, že se Trvdík chce stát šéfem Slávie sám…

Pokud jde o Tvrdíkovo radostné zadostiučinění, že stále ještě jako bývalý historicky nejúspěšnější předseda ČSSD (měřeno volebními výsledky) nejsem přijat zpět do této strany, uvádím jeho následující SMS z 16. 11. 2016: „Jiří, posledních 10 dnů mne vede k tomu, že se ti v hloubi duše musím omluvit. Lídři se poznají v krizi. To jsi ty byl. A mimochodem, náš společný nejhorší výsledek je něco, co by ČSSD nyní považovala za sen. Jsou to sráči. Všichni si s ČSSD vytírají zadek, Babiš i TOP 09. Politika je aréna a bohužel ČSSD je gladiátor, který chce přízeň diváků, ale nechce bojovat".

Je překvapivé, že po takovém to velmi vstřícném textu radikálně změnil názor na mou osobu. Text je jednoznačný, ostatně vznikl po krajských volbách, ze kterých ČSSD vyšla poražena s volebním ziskem něco málo přes 15 % hlasů. A to ještě samozřejmě nebylo jasné, kam až se může strana propadnout.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Pokud se J. Tvrdík vyjadřuje v tom smyslu, že hlasoval proti mému přijetí do ČSSD, měl by uvést příslušný stranický orgán, který se touto věcí zabýval a jehož je J. Tvrdík členem. Pokud vím, J. Tvrdík není členem ani místní organizace v Cerhenicích, ani krajského výboru v Praze a už vůbec ne členem obvodního výboru na Praze 5. Prostě si jen bohapustě vymýšlí. Možná měl na mysli jen to, že se klientelisticky snažil ovlivňovat něčí rozhodování v ČSSD. Ano, to je možné.

Bludy tohoto typu provázejí J. Tvrdíka celý život a pokud ve svém prohlášení dále blábolí něco o tom, že mezi Spartou a Slavií se nepřestupuje, i to je diskvalifikační pro jeho funkci manažera Slávie.

Přední hráč současné Slavie J. Hušbauer byl hráčem Sparty, můžeme dokonce říci, že klíčovým hráčem a kdyby ve čtvrtek proti Kazachům mohl nastoupit za Slávii on, mohlo toto utkání dopadnout jinak.

Prvním velkým Slavistou, který začátkem 20. století přestoupil do Sparty, byl fenomenální Jan Košek, nejlepší hráč kontinentální Evropy před Velkou válkou, který na krátkou dobu přestoupil ze Slavie do Sparty a pak zpátky, aby v roce 2011 jako kapitán týmu Čech (v té době byl kapitánem Slávie) ve slavistických dresech v Roubaix získal titul amatérského mistra Evropy.

Prostě Jaroslavu Tvrdíkovi chybí základní sportovní znalosti a co hůř, evidentně i zdravý manažerský odhad. Převádět de facto odborné spory do osobní roviny je jeho specialita. Pokud v tom bude pokračovat, jsem připraven začít komentovat např. akvizice, které na účet čínského investora CEFC uskutečnil a jimž se směje celá Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…