Paroubek (NS-LEV 21): Ví ministr dopravy, že ŘSD není orloj?

30.07.2014 14:50

Od ledna tohoto roku se na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) generální ředitelé střídají jako apoštolové na staroměstském orloji, Soňa Křítková, která bude podle slov ministra dopravy A. Prachaře po rezignaci J. Kubiše pověřena řízením, než se ve výběrovém řízení najde nový generální ředitel, je už čtvrtou vedoucí manažerkou ŘSD.

Paroubek (NS-LEV 21): Ví ministr dopravy, že ŘSD není orloj?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

ŘSD je pro ministerstvo dopravy zcela klíčovou organizací a personální obtíže, které ŘSD stíhají, se mohou projevit ve zpomalení prací na výstavně a modernizaci dálnic a silnic I. třídy. Takové problémy si ale ČR dovolit nemůže a to by si měl konečně uvědomit i ministr dopravy Prachař. Hnutí ANO všude dosazuje své „profíky“, jak vyhlašuje do médií, ale mělo by se začít více soustředit na to, aby vybíralo „profíky“ trvanlivé. Ostatně úplně stejný problém nastal v minulých týdnech v karlovarském Thermalu.

Neustálé střídání stráží ŘSD považuji za obrovskou chybu ministra Prachaře, který sice dokázal staré vedení důsledně „vyházet“, ale nedokáže jej nahradit lidmi s plnou kvalifikací a zkušeností, což způsobuje destabilizaci jedné z nejdůležitějších státních institucí. Pokud bude jeho personalistická neschopnost nadále ochromovat činnost ministerstva dopravy, měli by premiér Sobotka a místopředseda vlády Babiš zvážit, zda by neměl být odejit sám Prachař.

V každém případě by měl premiér Sobotka s Prachařem situaci v ŘSD, klíčové organizaci ministerstva dopravy, co nejrychleji projednat.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…