Paroubek: Policie hledá nitky a další nitky

09.06.2016 12:58

Česká policie předvedla v předchozích několika týdnech smutnou část své (ne)činnosti. A to říkám bez ohledu na to, že s řadou aktérů policejních odposlechů, jichž se to nepříjemně dotýká, jsem v minulosti neměl zrovna nejlepší vztahy.

Paroubek: Policie hledá nitky a další nitky
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Pořizovat policejní  odposlechy skoro v ložnici a téměř na záchodě je praxe, kterou nepovažuji zrovna za vhodnou. Stejně tak nevidím jako šťastné, když je výběrová melanž z odposlechů zveřejňována v předních českých médiích. Je to neuvěřitelná účelová masáž pokleslých českých mainstreamových médií majících za cíl dosáhnout odsouzení obžalovaných ještě před vynesením rozsudku.  

Šťastné je naopak nedávné rozhodnutí Ústavního soudu o tom, že by soudy neměly přihlížet při svém rozhodování k telefonním odposlechům jako k jedinému důkaznímu materiálu. Je ostatně diskutabilní, do jaké míry byly takové odposlechy v okamžiku jejich pořízení  pořízeny zákonně, či nikoli.

V kauze bývalého uhlobarona Bakaly, který se před krátkým časem evakuoval z OKD, aby přenechal státu řešení budoucnosti svých bývalých zaměstnanců a také s tím spojených nákladů, zatím žádné zprávy, jak vypadá vyšetřování této kauzy, z policie neprosákly. Zda se těch 100 – 120 miliard korun, které Bakala se svým společníkem  za 11 let v OKD „vydělal“ nějak dostaly již  na přetřes, či nikoli. V každém případě státu zbyly jen oči pro pláč a v důsledku předchozí osobní   vazby Sobotky a Pokorného na Z. Bakalu bude nyní  stát platit i výdaje, které by jinak platit nemusel…Dobré  svědomí hole něco  stojí. 

Jsou zde ale naopak jiné případy, kterým se policie věnuje s horlivostí přímo nevídanou. Skoro se zdá, že někdo z policistů si chce udělat hezký výlet do Izraele a Kataru. Byl jsem tam, v Tel Avivu, zhruba před osmi lety touto dobou, a musím říci, že to bylo velmi příjemné. Hotel byl pár desítek metrů od pláže a voda byla teplá, a v Kataru je možná ještě teplejší. 

Jiný význam totiž  hledání nitek a dalších nitek, které policie předvádí v kauze D.Ratha, jež  je spíše politická než jiná, nemá velký smysl. Spíš jde o to veřejnost ohromit, že se v kauze D. Ratha něco stále děje a že by prý „stamiliony korun“ mohly být umístěny na jeho údajných účtech v Kataru a v Izraeli. Fantazie české policie nezná mezí…Dnešní noviny byly tímto blábolem zásobeny všechny. Nelze se tedy zbavit dojmu, že se jedná o "někým "promyšleně  orchestrovanou a placenou  kampaň. Kdo to jen ten "někdo" asi je, v jehož je to prospěch…?

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.