Paroubek: Teď už vidí střet zájmů A. Babiše celá Evropa

31.03.2014 16:30

V názoru na A. Babiše a jeho střet zájmů jsem od začátku jako jeden z mála konzistentní, kritizoval jsem v jeho osobě jako ministra hrůzný a mnohonásobný konflikt zájmů. Nechápu tedy, že politici, včetně předsedy vlády, se najednou, po návštěvě, několika europoslanců, diví, že je ten A. Babiš v těžkém konfliktu zájmů.

Paroubek: Teď už vidí střet zájmů A. Babiše celá Evropa
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Pokud někdo jezdí ze schůze vlády či ministerstva přímo na schůzi představenstva Agrofertu a ještě vzkazuje předsedovi vlády, aby si našel jiného ministra financí, pokud se mu to nelíbí, považuji to za opravdový vrchol cynismu slovenského estébáka.

A politickou odpovědnost za celou situaci nenese nikdo jiný než, po návštěvě Štrasburku náhle procitlý, předseda vlády Bohuslav Sobotka. Za cynické považuji také to, že prezident republiky Miloš Zeman z oportunních důvodů prohlašuje, že tento očividný střet zájmů nevnímá jako zásadní problém. Panu prezidentovi by mělo vždycky více jít o blaho republiky, nežli o politikaření. Teď mu šlo o to, aby vrazil klín do vztahů předsedy vlády a jeho ministra. M. Zeman znovu přesvědčil, že není schopen duchovně morálního vedení země.

Jiří Paroubek, expremiér a kandidát strany LEV 21 do EP 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice