Pavera (TOP 09): Munice musí zmizet co nejdříve

06.02.2015 21:15

Národ houbařů se bojí chodit do Bořího lesa na Břeclavsku. Ten je plný pozůstatků munice z druhé světové války. Musím se divit tomu, proč zde munice stále je.

Pavera (TOP 09): Munice musí zmizet co nejdříve
Foto: archiv starosty
Popisek: Mgr. Herbert Pavera (TOP 09) poslanec a starosta obce Bolatice

Dle příslibu ministra Jurečky bude munice do 8 až 10 let odstraněna. Není ovšem žádný důvod, aby to trvalo tak dlouho. Musíme hledat taková řešení, která by maximálně urychlila odstranění nevybuchlé munice. Nabízí se zadat zakázku jak místním, tak i cizím specializovaným firmám, popř.  i využít armádní a policejní pyrotechniky. 

V minulosti již z celkově zasažené plochy o rozloze asi 750 ha byla necelá třetina vyčištěna. Dalších 500 ha by mělo být vyčištěno z peněz Lesů České republiky a za přispění ministerstva vnitra v příštích až 10 letech. Desetiletí je však nepřijatelně dlouhá doba.

Od druhé světové zde zemřelo již 5 lidí. Proč tedy riskovat, že například malé dítě nalezne nevybuchlou munici. Tento černý scénář byl tématem cvičení Integrovaného záchranného systému. Nechci, aby se stal skutečností. Proto musíme hledat cesty k tomu, jak problém vyřešit co nejrychleji.

Herbert Pavera, poslanec TOP 09

Mgr. Herbert Pavera

  • TOP 09
  • Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…