Plamínková (STAN): K železniční zastávce by měly přibýt i zastávky autobusu MHD

24.12.2015 21:15

Nová železniční zastávka Praha Běchovice – střed začala sloužit obyvatelům této městské části. Výrazně jim zkrátila docházkovou vzdálenost na vlak, která dosud na starou zastávku činila přibližně 1,5 kilometru.

Plamínková (STAN): K železniční zastávce by měly přibýt i zastávky autobusu MHD
Foto: starostove-nezavisli.cz
Popisek: Jana Plamínková (STAN)

„Jedná se o zásadní zlepšení kvality života obyvatel této městské části. V průběhu dalších týdnů a měsíců by měly k železniční zastávce přibýt i zastávky autobusu MHD, které zkrátí přestup pro cestující ze směru Horní Počernice ale i z Újezdu nad Lesy a z Běchovic na vzdálenost zhruba 50 metrů. V přípravě jsou také plány na realizaci parkoviště P+R,“ uvedla radní Jana Plamínková.

„Všichni víme, jak složitá je automobilová dostupnost Prahy z východu. Oproti tomu železniční spojení je ideální, rychlé a velmi levné, proto mám velkou radost, že budou moci obyvatelé Běchovic využívat novou zastávku, která jim cestování do centra výrazně usnadní a urychlí. Její vytvoření zapadá do strategie posílení role železniční dopravy na území Prahy, na kterou kladu velký důraz,“ doplnil náměstek pražské primátorky Petr Dolínek.

Stavba železniční zastávky Praha Běchovice – střed byla realizována ve dvou etapách. V rámci první etapy byla vybudována část podchodu, část nástupiště, provizorní lávka pro kabely a přeložky kabelů 6 kV. Druhá etapa osahovala stavbu druhé části podchodu, zbytek nástupišť, jejich kompletní vybavení a přístupové chodníky. V souhrnu byla zastávka postavena za 28 týdnů v ceně 27 586 090 Kč bez DPH.

V přípravě je 3. etapa, a to dokončení podchodu. Peníze na její financování jsou vyčleněny v návrhu rozpočtu na rok 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…