Procházka (ANO): Pytlomat funguje! Obvod půjčí Pytlomaty sousední obci

27.03.2021 11:17

Za více než týden fungování tzv. Pytlomatu na Nové Hospodě se nápad se sběrem odpadků osvědčil.

Procházka (ANO): Pytlomat funguje! Obvod půjčí Pytlomaty sousední obci
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Starosta centrálního plzeňského obvodu proto nabídl spolupráci vedení obce Vejprnice. V úterý 23. března si převzal starosta Vejprnic vypůjčené stojánky na Pytlomat a obec se do akce zapojí také.

Anketa

Je vám líto, že Klaus ml. odešel z politiky?

53%
22%
hlasovalo: 11767 lidí

„Na Nové Hospodě funguje Pytlomat výborně. Odpadky vyvážíme třikrát týdně a je jich opravdu hodně. Les, kam chodí lidé na procházky, propojuje Novou Hospodu a Vejprnice. Oslovil jsem proto starostu obce s nabídkou zavést také na druhé straně lesa Pytlomat, aby lidé mohli nasbírané odpadky nechat u Pytlomatu na jakékoliv straně lesa,“ vysvětluje starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka.

„Nadchlo mě, když mě pan starosta s nabídkou oslovil. Řada lidí nás na nepořádek upozorňuje a věřím, že tohle je způsob, jak vyzvat dobrovolníky, aby se do sběru odpadků zapojili. Je to výborný nápad a jsem rád že můžeme takto společně přispět k vyčištění lesa,“ říká starosta Vejprnic Pavel Karpíšek. Ve Vejprnicích přibydou od 23. března 3 stojany Pytlomatu. 

S tím souvisí také prodloužení doby, kdy bude Pytlomat na Nové Hospodě fungovat. „Chceme prodloužit akci v této lokalitě až do 6. dubna. Máme už vyrobené další stojánky a plánujeme postavit Pytlomat také u Borského parku nebo na Valše,“ dodává David Procházka.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…